Šta je sa Hazardom? Progovorio je njegov mlađi brat: "Ja da sam on, odmah bih to uradio!"

Pojavili se novi detalji

Šta je sa Hazardom? Progovorio je njegov mlađi brat: "Ja da sam on, odmah bih to uradio!"

A. Čaušević

Konačno malo i novosti o životu Edena Hazarad. Bivši igrač Real Madrida je praktično nestao iz javnosti nakon što je na kraju prošle sezone napustio Kraljeve. O svemu je govorio njegov mlađi brat Kylian. 

Iako se tijekom cijele ljetne tržnice šuškalo o nekoliko klubova, Hazard je na kraju ostao bez potpisa te se dugo vremena nije ništa znalo o njemu, sve do danas.

O stanju bivšeg reprezentativca Belgije odlučio je progovoriti Kylian Hazard te je svom starijem bratu savjetovao da odmah završi karijeru.

"Trenutno se ne miče iz Madrida, ali ne znam je li njegova karijera gotova... Ako donese konačnu odluku, na njemu će biti da to kaže", rekao je 28-godišnji napadač ekipe RWDN Molenbeek.

"Eden je sada u Madridu, jer mu djeca tamo idu u školu i tako je odlučio, da za sada bude miran. Stalno razgovaramo i znam što radi svaki dan, samo pokušava uživati u životu."

Ipak, Hazardov brat je potvrdio da njegova karijera još nije zauvijek završena, ali mu je poručio da je možda vrijeme da okači kopačke o klin.

Oglasi

"Voli fudbal, to mu je oduvijek bila najveća strast i zato je svakoj ekipi za koju je igrao dao sve od sebe. Napravio je sve što je mogao i osvojio trofeje u svim klubovima u kojima je igrao, uključujući i Real Madrid."

"Da sam na njegovom mjestu, odmah bih prestao, rekao bih zbogom fudbalu. Nakon duge karijere poput njegove, mislim da Eden zaslužuje provoditi vrijeme sa svojom porodicom."

Nakon završetka sezone Real Madrida i Hazard i klub su ozvaničnili sporazumni raskid saradnje ugovora koji je trajao do ljeta 2024. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Imao je bivši član Chelseaja ponude iz Saudijske Arabije, iz MLS-a i nekoliko belgijskih klubova kao što su Royal Union Saint-Gilloise ili Molenbeek.

Niti jedna ponuda ga nije dovoljno privukla i trenutno je u prijestolnici Španije i razmišlja šta dalje uraditi. Za četiri godine u Realu zaradio je oko 80 miliona eura tako da za budućnost ne mora brinuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi