Sreća kratkog daha: Šokantnih sat vremena iza Edena Hazard, od vrha potonuo je na dno!

Belgijanac ostaje u fudbalu

Sreća kratkog daha: Šokantnih sat vremena iza Edena Hazard, od vrha potonuo je na dno!

A. Čaušević

Sreća fanova Edena Hazarda da je Belgijanac pronašao novi klub je bila kratkog daha. Mislilo se da će Belgijanac ponovo zaigrati u Ligi prvaka da bi ubrzo stigao hladan tuš.

Dok je igrao za Chelsea Hazard je bez sumnje bio među najboljim igračima svijeta, međutim dolazak u Real Madrid ga je totalno unazadio, prvenstveno zbog prevelikih problema s povredama.

S Kraljevima je na kraju sezone raskinuo ugovor te se uveliko špekulisalo o njegovom odlasku u penziju pošto se već oprostio od reprezentacije Belgije.

Ipak, posljednjeg dana prijelaznog roka stigla je vijest o novom klubu za nekada sjajnog ofanzivca za kojeg se mislilo da će se nakon 18 godina vratiti u rodnu zemlju.

[twitter]https://twitter.com/oltsport_/status/1697698716432334905[/twitter]

Hazard je prve fudbalske korake počeo u Tubizeu, a još kao tinejdžer je otišao u Lille, a poslije toga su uslijedili transferi u Chelsea i Real.

Oglasi

Pojavila se vijest da će Hazard karijeru nastaviti u Antwerpu koji je prošle sezone na senzacionalan način osvojio titulu prvaka svoje zemlje.

Bivša sedmica Kraljeva je prema špekulacijama dogovorila jednogodišnji ugovor s opcijom produženja za još jednu sezonu.

Međutim, ubrzo je stigla informacija da se radi o lažnoj vijesti te je iz Antwerpa demantovano da je postignuta saradanja.

Inače, belgijski prvak izborio Ligu prvaka te je završio u grupi Barcelonom, Shakhtarom i Portom te se defintivno može reći da nije imao sreće u žrijebu.

Za četiri godine u Realu Hazard je skupio svega 76 nastupa uz sedam datih golova, a mnogo više je bio van terena nego što je konkurisao za mečeve.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Spominjalo se prije nekoliko dana da bi mogao završiti u Fenerbahceu, ali su Turci odustali pa je iznad Hazardove karijere još mnogo upitnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi