Hazard konačno došao na svoje: "Sad ću uživati u životu uz pivo"

U 32. godini kraj karijere?

Hazard konačno došao na svoje: "Sad ću uživati u životu uz pivo"

E. Škorić

U dokumentarnoj seriji "Believe" Eden Hazard se osvrnuo na svoju karijeru kao belgijskog reprezentativca, te nagovijestio kraj nogometne karijere.

Eden Hazard (32) igrao je godinama u Real Madridu, ali posljednjih sezona je bio u drugom planu. Imao je dosta problema s povredama, ali generalno sam dolazak u Španiju iz Engleske za njega se od početka činio kao jako loš potez.

Pojačale su se glasine o njegovom odlasku u mirovinu već sa 32 godine, mada je bilo govora da bi mogao potpisati kao slobodan igrač za neki od klubova.

“Malo po malo došlo je vrijeme da uživam u životu sa svojom porodicom i prijateljima. Popio sam nekoliko Jupiler piva. Sada mogu uz pivo da se opuštam", rekao je Hazard o godinama koje je proveo kao profesionalac i da se to može shvatiti kao upozorenje da bi njegov oproštaj od profesionalnog nogometa mogao biti neizbježan i veoma brz.

Bivši nogometaš Lillea, Chelseaja i Real Madrida dobio je spektakularnu i emotivnu počast u Heyselu prošlog juna na oproštaju od dresa reprezentacije.

Oglasi

“Uvijek ću biti navijač Crvenih vragova (iz Belgije). I lijepog nogometa. Kapitensku vrpcu nosio sam s veliko, čašću", dodao je Hazard.

Eden Hazard je 2019. godine potpisao za Real za više od 100 miliona eura i mnogi su smatrali da je tada došao pravi nasljednik Cristiana Ronalda, no Belgijanac se nije snašao.

Trenutno je bez kluba, dok se još uvijek čeka rasplet njegove budućnosti, ali nije poznato hoće li već sada okačiti kopačke o klin ili će ipak potpisati za neki od klubova koji mu nude ugovore.

Hazard je prije nekoliko mjeseci postao slobodan igrač nakon što je postigao s Real Madridom sporazumni raskid saradnje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Realu su odlučili da raskinu ugovor s Hazardom i oslobode mjesto u ekipi za neke nove igrače, a Belgijanac se nije previše žalio zbog takve odluke jer je i sam svjestan koliko je podbacio u tom klubu.

Nedavno se spominjao s turskim Fenerbahčeom, zatim sa klubovima iz dalekih zemalja, ali kako je i dalje slobodan, mnogi vjeruju da će ubrzo donijeti odluku o kraju karijere koja je bila impresivna, ali sam njen kraj baš i nije bio najbolji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi