Ispijanje piva nije dugo trajalo: Eden Hazard je našao novi klub i to u Londonu!

Transfer koji niko nije očekivao

Ispijanje piva nije dugo trajalo: Eden Hazard je našao novi klub i to u Londonu!

A. Čaušević

Pomalo iznenađujuće vijesti stižu iz Velike Britanije i tiču se budućnosti Edena Hazarda, pošto je posljednjih sati došlo do preokreta u budućnosti sjajnog Belgijanca.

Prije nekoliko dana Hazard je kazao kako je došlo vrijeme da uživa u društvu porodice i poneko pivo, međutim izgleda da se situacija promijenila.

Naime, sa Ostrva stiže vijest prema kojoj će iskusni Belgijanac ponovo biti stanovnik Londona jer će potpisati za Crystal Palace.

Palace je već godinama jedan od stabilinijih klubova u Premiershipu te možda i klub po mjeri za Belgijanca koji je već neko vrijeme daleko od prepoznatljive forme.

Hazard je na kraju prošle sezone napustio Real Madrid, a čak se nagađalo i da će završiti karijeru sa 32. godine.

Ipak, stanje je takvo da je došlo do prekreta, međutim kako to obično biva u fudbalu neće biti iznenađenje da na kraju dogovor i propadne.

Oglasi

"Malo po malo došlo je vrijeme da uživam u životu sa svojom porodicom i prijateljima. Popio sam nekoliko Jupiler piva. Sada mogu uz pivo da se opuštam", rekao je Hazard početkom sedmice.

Svi su tu izjavu protumačili kao oproštaj od fudbala, pa ostaje da se vidi da li će upornosti Crystal Palacea uroditi plodom.

Hazard je dugi niz godina igrao u Premiershipu kao fudbaler Chelseaja, zna koliko je zahtjevan engleski fudbal pa bi bilo zanimljivo vidjeti kako bi se snašao u drugoj avanturi na Ostrvu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Stigao je Belgijanac prije četiri godine u Real Madrid kao ogromno pojačanje, plaćen je više od 100 miliona eura i dobio je "svetu" sedmicu na leđa, ali zbog brojnih problema s povredama nikada nije opravdao uloženi novac. 

U međuvremenu se oprostio i od reprezentacije Crvenih đavola, sve upućuje da je kraj, ali Palace se nada da će ga uspjeti vratiti u fudbalski život.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije