Hazard Mbappeu: Brate, učini ono što ja nisam mogao

Hazard Mbappeu: Brate, učini ono što ja nisam mogao

Edmir Škorić

Kylian Mbappe je od ovog ljeta postao igrač Real Madrida. Španci su službeno objavili transfer, ali predstavit će sjajnog napadača tek nakon što završi obaveze sa francuskom reprezentacijom na Euru.

Svi navijači Real Madrida trenutno trljaju ruke, jedva čekaju da se ova priča završi i da Francuz stigne na stadion Santiago Bernabeu, gdje će sasvim sigurno imati spektakularno predstavljanje pred desecima hiljada navijača.

Uvjereni su da slijedi "savršen brak" između Reala i Mbappea, da će to biti dugogodišnja saradnja na obostrano zadovoljstvo i da će s njim u napadu Madriđani nastaviti dominaciju u Španiji i Evropi.

Mbappe je dobio mnoge čestitke nakon prelaska u Real, a javio mu se i Eden Hazard, bivši igrač Kraljeva.

"Učini ono što ja nisam mogao, brate, uživaj igrajući za Real i osvajaj trofeje", poručio je bivši belgijski reprezentativac mlađem Francuzu.

Oglasi

Njih dvojica imaju dobro prijateljstvo i Hazard je čak razmišljao o tome da jednog dana igra uz Mbappea u Real Madridu, ali to je nešto što će zauvijek ostati njegova neispunjena želja.

Osim toga, Hazardovo vrijeme u Madridu nije bilo tako uspješno. Stigao je kao veliko pojačanje iz Chelseaja, 2019. godine, no imao je puno problema sa povredama, skupio višak kilograma i na terenu nije izgledao tako dobro, pa je dosta vremena bio na klupi.

Na kraju je za Real odigrao 76 utakmica i postigao tek sedam golova uz 12 asistencija. Prethodno je za Chelsea u 352 meča dao 110 golova uz 85 asistencija. Igrao je još za Lille.

Krajem prošle godine odlučio je da se povuče iz fudbala. Odluka je mnoge iznenadila budući da je imao tek 32 godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Često su ga kritikovali za nezdrav način života, ali on je uživao u hrani i piću i to je i priznao.

“Dijeta je gubljenje vremena. Hedonist sam, volim jesti i piti s prijateljima. Ako želite igrati do 40. godine, dijeta će vam pomoći. Od početka sam znao da ću rano završiti karijeru. U mom hladnjaku uvijek je bila boca šampanjca", rekao je Hazard.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi