Walker otkrio imena trojice igrača protiv kojih mu je bilo najteže igrati: "Oni su noćna mora"

Na listi nema Messija i Ronalda

Walker otkrio imena trojice igrača protiv kojih mu je bilo najteže igrati: "Oni su noćna mora"

Endin Čaušević

Engleski reprezentativac Kyle Walker u svojoj karijeri imao je priliku da igra protiv najboljih fudbalera svijeta, a u intervjuu koji je dao prije nekoliko dana otkrio je imena trojice igrača koje mu je bilo najteže čuvati.

Walker već dugi niz godina igra na vrhunskom nivou, a od ljeta 2017. godine član je Manchester Cityja s kojim je osvojio skoro sve što je mogao.

Ovaj 34-godišnjak važi za jednog od najboljih desnih bekova na svijetu u prethodnih desetak godina, te je jedan od onih na kojima Pep Guardiola ima ogromno povjerenje zbog čega mu je dao i kapitensku traku.

Pred početak Evropskog prvenstva u Njemačkoj iskusni 34-godišnjak pojavio se u jednom podcastu, te je dao intervju u kojem je pričao o mnogim zanimljivim stvarima iz svoje dosadašnje karijere.

Walkera su pitali protiv kojih igrača mu je bilo najteže igrati, a on je posebno izdvojio tri imena.

Iako je imao priliku da igra protiv najboljih igrača svijeta uključujući Lionela Messija i Cristiana Ronalda na kraju se oni nisu našli na njegovoj listi.

Oglasi

"Prvo ću reći Neymar i Eden Hazard. Nisi znao šta će napraviti i gdje će da krenu s loptom. Oni su jednostavno uživali da igraju fudbal i to si mogao da vidiš na njima", počeo je Walker i nastavio.

"Volim da gledam kako Neymar igra, to je prava zabava. On već godinama nosi reprezentaciju Brazilac na svojim ramenima i nije mu sigurno lako. Ta zabava nekad nestane, ali je on pravi čarobnjak s loptom".

"Pored njih dvojice još jednog bih izdvojio koji je bio ista noćna mora kao i oni. To je Sadio Mane. On je bio 'sirov' talent i bilo je trenutaka kada si znao gdje će se kretati i šta će uraditi, ali ga je bilo svejedno teško čuvati. Bio je odličan u Liverpoolu, ali i čak i dok je bio ranije u Southamptonu".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mnogi su se iznenadili što Walker na tu listu nije uvrstio Messija i Ronalda s kojima je imao također duele na terenu, ali očito je da su trojica navedenih na njega ostavili veći utisak.

Sa Hazardom i Maneom je godinama vodio duele u Engleskoj dok su oni igrali za Chelsea, odnonso Liverpool, dok se s Neymarom nije toliko često sastajao na terenu, ali ga je Brazilac očito posebno impresionirao.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amansio
Ma Vinija, Rodrig i Benzemu kad vidi sam sebi šutne u mrežu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi