Real se umorio od Hazarda, hoće da ga proda

Spremni saslušati ponude

Real se umorio od Hazarda, hoće da ga proda

E. Škorić

Real Madrid odlučan je da proda Edena Hazarda na ljeto, javljaju španski mediji.

Hazarda od dolaska u Real prate brojne povrede, pa nije pokazao ni blizu onaj nivo igara kakve je imao u Chelseaju. Nakon svega, Madriđani su se zasitili, žele ga prodati već na ljeto.

Kraljevi će prodati nekoliko igrača, a jedna od njih će biti i belgijski reprezentativac. Naravno, svjesni su u Madridu da brojni milioni propadoše, budući da je Eden plaćen 100 miliona eura 2019. godine, kada ga je na predstavljanju pozdravilo čak 50.000 Realovih navijača.

Realu ostaju još četiri utakmice u La Ligi da pokuša barem da dođe do titule nakon eliminacije u Ligi prvaka od Chelseaja, a u slučaju da Hazard bude možda ključan u rušenju Atletica i Barce, to bi bio jedini način da se spasi prodaje.

Real očekuje ponude drugih timova i spreman ih je saslušati. U svakom slučaju, smatra se da bi povratak u Englesku za njega bio najbolji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pred Hazardom su još tri godine ugovora s Real Madridom. Njegovo potpisivanje još uvijek čeka amortizaciju, nešto što uvijek otežava odlazak bilo kojeg igrača.

Prošle sezone odigrao je 22 utakmice, ove svega 18, ali nije pokazao ništa što bi Zidanea i Real uvjerilo da ga zadrže i naredne sezone. Sada je samo pitanje je li neko spreman da ga poslije svega kupi?

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MethodMan
Plasticari mrtvi sta cu para dali I potpisali na Hazard, Bale, James, Jovic... A ljudi samo Psg i City prozivaju, A Barca i Real isti
4 0
Mele
Njega ni West Ham sada nece..Everton, za ove velikane da i ne pricamo. Pocetino ne kupuje ono sto ne poznaje, tako da od Psg nema nista.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi