Real Madrid uskočio u pomoć Ukrajincima: Ionako teška i hladna zima sada će biti nešto podnošljivija

Bravo Kraljevi

Real Madrid uskočio u pomoć Ukrajincima: Ionako teška i hladna zima sada će biti nešto podnošljivija

E. Škorić

Rukovodstvo Real Madrida svjesno je da Ukrajince čeka hladna i duga zima, pa su odlučili da im pomognu tako što će im kupiti i predati agregate kojima će se stanovici te zemlje grijati.

Najnovija raketna vatra ruskih trupa usmjerena je na infrastrukturu Ukrajine. Rusi uništavaju energetske sustave, isključuju ukrajinsku zajednicu iz struje. Kao rezultat vojnih operacija, dio Moldavije također je ostao bez struje. Svijet pomaže Ukrajincima koliko može, pa tako i Real Madrid.

Vodeći ljudi najvećeg svjetskog kluba odlučili su podržati Ukrajinu. Real Madrid će putem svoje zaklade donirati 20 generatora električne energije. Oni će biti isporučeni u različite regije Ukrajine. Na taj način klub će zaštititi stanovnike Ukrajine od nedostatka topline zimi.

Cijela akcija je organizovana na zahtjev Šahtar Donjecka, jednog od dva najveća kluba u Ukrajini, a koji već godinama igra Ligu prvaka i često se susreće sa Real Madridom.

"Nedostatak električne energije u Ukrajini uzrokovan ruskim bombardiranjem energetskih objekata utječe na živote miliona Ukrajinaca koji, bez grijanja, pate od ogromnog pada temperature u zemlji.

Iz tog je razloga Shakhtar Donetsk zatražio pomoć od evropskih nogometnih klubova u nabavci generatora struje, koji će vam pomoći da se suočite s oštrom ukrajinskom zimom", stoji u saoštenju Real Madrida.

Ruska invazija na Ukrajinu traje od 24. februra ove godine. Ukrajinske trupe skoro godinu dana odbijaju napade neprijatelja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međunarodna zajednica daje potporu izbjeglicama i vojsci organizovanjem privremenog smještaja ili slanjem hrane, a u pomoć se sve više uključuju domaći klubovi klubovi stavljaju na raspolaganje svoje trening centre i stadione te djeci omogućuju da u svojim akademijama nastave da igraju nogomet koliko je to moguće.

Pomoć nije izostala ni od strane inostranih sportskih kolektiva, mada je ona Ukrajincima i dalje neophodna, naročito sada kada smo ušli u zimu koja će iz perspektive ukrajinskog naroda biti najgora ikada.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi