Hazard najavio četiri pravila koja se moraju pridržavati na terenu koji nosi njegovo ime

"Nema teretane..."

Hazard najavio četiri pravila koja se moraju pridržavati na terenu koji nosi njegovo ime

E. Škorić

Belgijski fudbaler Eden Hazard je 10. oktobra prošle godine završio fudbalsku karijeru. Ta odluka je mnoge iznenadila, budući da ju je donio sa samo 32 godine.

Hazard je napustio prošlog ljeta Real Madrid i činilo se da bi mogao nastaviti karijeru, ali on je na kraju odlučio da prestane s fudbalom. Najveći problem su bile silne povrede i na kraju je odlučio odustati.

"Moraš poslušati sebe i reći dosta je u pravo vrijeme. Nakon 16 godina i više od 700 utakmica odlučio sam završiti karijeru profesionalnog fudbalera", saopštio je Eden Hazard.

Eden Hazard nastavlja da uživa u životu i bez aktivnog igranja, ali je i dalje sveprisutan u fudbalu. Ovaj put je odletio u Francusku kako bi prisustvovao ceremoniji preimenovanja terena za trening Lillea na kojem je počeo karijeru.

Belgijac je debitovao za prvu ekipu Lillea 2007. godine, a nakon toga odigrao je 194 utakmice, postigavši ​​53 gola i 50 asistencija. Osvojio je dvije nagrade za igrača godine u Ligue 1 i pomogao klubu da u sezoni 2010./11. osvoji francusku ligu i kup.

Oglasi

Kako bi proslavili postignuća svog igrača, Lille je svoj teren za trening preimenovao po njemu. Tokom ovog događaja, Eden je sa svojom karakterističnom samoironijom održao kratki govor:

“Mogu reći samo jedno. Ovo je teren Edena Hazarda. Dakle, teretana i trčanje su ovdje zabranjeni. Samo fudbal i slomljeni zglobovi".

Hazarda su često ismijavali na račun viška kilograma i neustrajnosti u teretani, no on zbog toga nije bio nimalo tužan. Dapače, nakon umirovljenja je u razgovoru za L'Equipe objasnio zašto je odabrao ovakav pristup životu i fudbalu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

“Dijeta je gubljenje vremena. Hedonist sam, volim jesti i piti s prijateljima. Ako želite igrati do 40. godine, dijeta će vam pomoći. Od početka sam znao da ću rano završiti karijeru. U mom hladnjaku uvijek je bila boca šampanjca."

Hazard je u Real Madrid stigao za čak 115 miliona eura iz Chelseaja na ljeto 2019. godine, ali nakon velikih problema s povredama i formom na kraju prošle godine je napustio kraljevski klub, a ubrzo nakon toga saopštio kraj igračke karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi