Nekada je pijan zabijao hat-trick i bio je heroj ulice, propao je sa 32 i odlazi kod Ronalda

Mnogi su ga gledali kao uzora

Nekada je pijan zabijao hat-trick i bio je heroj ulice, propao je sa 32 i odlazi kod Ronalda

A. Čaušević

Nakon onog Cristiana Ronalda na pomolu je još jedan veliki transfer u Saudijsku Arabiju. Protagonist bi mogao biti fudbaler koji je ne tako davno bio među najboljim na svijetu, a već nekoliko sezona je u ogromnom padu i više jednostano ne može igrati na vrhunskom nivou.

Angažovanjem Ronalda u Al-Nassru su odlučili da ne postavljaju sebi granice. Saudijci imaju novac i svjesni su da je njihova platežna moć ključni faktor u pregovorima da mogu dovesti bilo kojeg igrača.

Ronaldovim koracima bi mogao krenuti ili je već krenuo fudbaler koji je prije 10-ak godina obećavao mnogo, ali je isto tako volio da uživa u životu pa bi tako znao igrati pijan i opet biti nezaustavljiv na terenu.

"Bili smo sigurni da ćemo završiti na trećem mjestu, a dan kasnije ćemo igrati protiv Nancyja. Bila je to njegova oproštajna utakmica i htio je nešto da organiziuje, pa smo odlučili otići na piće. Piće koje se malo produžilo", ispričao je Rio Mavuba te dodao:

"Ujutro je on još uvijek bio pijan, ali je te večeri, za nepunih 30 minuta igre, već zabio hat-trick. Nije ni spavao, pio je cijelu noć i zabio tri gola u pola sata. Svi mi pogledali su se i rekli da je ovaj dečko super."

Riječ je o Edenu Hazardu, sjajnom Belgijancu koji je igračku afirmaciju stekao u Lilleu s kojim je osvojio i titulu prvaka Francuske.

Oglasi

Famozna pijanka se desila nakon što je potvrđen njegov transfer u Chelsea. Bilo je to 2022. godine. Narednih godina Hazard je izrastao u najboljeg igrača Premiershipa.

Omaleni Belgijanac profinjene tehnike je bio istinski virtuoz, heroj ulice, fudbaler kojem se dive mnogi mališani te u njemu vide svog sportskog uzora.

Transfer u Real Madrid 2019. godine težak 115 miliona eura mu je trebao biti vrhunac karijere. Ali stvari su u Španiji krenule po zlu. Povrede su počele dolaziti jedna za drugom i nikada nije uspio pokazati da je pojačanje.

Mnogi su spremni reći da je Hazard igrački propao i da više ne može pružati vrhunske partije što pokušava iskoristiti Al Nassr na čijem je čelu Rudi Garcia.

Upravo je Garcia bio Hazardov trener u Lilleu, itekako je upoznat s njegovim igračkim kvalitetima te mu je već putem telefona poručio da ga želi dovesti.

Hazard se prije nekoliko dana u meču Kupa kralja poprilično obrukao, a u Realu su mu već poručili da ga neće zadržavati u slučaju da pronađe klub koji mu odgovara.

Top Komentari

denimen9
Bahati arapi sve pokupovaše
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi