Španski novinar sinoć izvrijeđao Hazarda nakon utakmice: "Mora odmah napustiti klub"

Nisu imali milosti prema Belgijancu

Španski novinar sinoć izvrijeđao Hazarda nakon utakmice: "Mora odmah napustiti klub"

E. Čaušević

Fudbaleri Real Madrida poraženi su sinoć na Stamford Bridgeu od Chelseaja sa 2:0.

Kraljevski klub se oprostio od Lige prvaka u polufinalu jer su u dvije utakmice poraženi sa ukupnih 3:1. Chelsea je odigrao dvije odlične utakmice u polufinalu i na kraju se zasluženo plasirao u finale.

Igrači Real Madrida nisu se proslavili u sinoćnjoj utakmici, a to se posebno odnosi na drugo poluvrijeme gdje ih je Chelsea u potpunosti nadigrao.

Iako je zakazala cijela ekipa kraljevskog kluba nakon utakmice najviše na udaru kritika našao se Eden Hazard. Belgijanac je igrao od prve minute, ali nije baš ostavio dobar utisak.

Međutim, ono što je najviše pogodilo navijače Reala jeste Hazardov potez nakon utakmice. On je prišao svojim bivšim saigračima kako bi im čestitao plasman u finale.

Hazard je u Chelseaju proveo sedam godina i očekivano je bilo da se nakon utakmice pozdravi sa bivšim saigračima. No, to je navijačima Reala itekako zasmetalo.

Oglasi

No, ono što je posebno iznenadilo fudbalsku javnost jeste reakcija španskih medija. Oni koji su privrženi Real Madridu su također žestoko kritikovali Hazarda, a novinar El Chiringuita, Josep Pedrerol, nije imao bilosti prema Belgijancu.

"Madrid je ispao iz Lige prvaka, a pogledajte Hazarda. Dvije godine nervira navijače Reala. Dvije godine ima višak kilograma. Puno ljudi kaže da je on novi Gareth Bale. Klub je proveo godine čekajući ga, pregovarajući s njim, potrošili su 100 miliona eura i dobili ovo", rekao je Pedrerol i nastavio.

"Tek su ispali, da li je moguće da se ovako smije s njima. Zidane mu je dao šansu koju uopšte nije ni zaslužio jer je užasan. Koga je ismijavao ovdje? Hazarda moraju prodati ovog ljeta, on više ne smije imati mjesta u Real Madridu".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Hazard je plaćen sa ogromnih 115 miliona eura, ali zbog ogromnih problema s povredama nikada nije uspio opravdati uloženi novac. Ove sezone je na svega 18 nastupa i tri postignuta gola.

Realu je preostala još borba za titulu prvaka Španije gdje četiri kola prije kraja za vodećim Atleticom kasne dva boda, a za vikend će biti domaćini Sevilli te će nastojati iskoristiti međusobni duel trećeplasirne Barcelone i popularnih Jorgandžija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Vela82
Sta sad koji ***** dramatizirate, jel on rob pa mora biti depresivan kada izgubi, da ne bi uvrijedio nekoga. Sad kao nesto on ide iz kluba zbog tog, kunem vam se necete ga prodati za vise od 60 miliona, a doveli ste ga za puno vise. Prije ce otic iz kluba zbog lose igre i debljanja, a ne zbog ovoga.
0 0
Salihović23
Sve stoji! Sramota sto je uopšte igrao prvih 11
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi