Ederson iskren: Alisson je korak ispred mene
(Foto: EPA)

Nema loših osjećanja

Ederson iskren: Alisson je korak ispred mene

M. Šljivak

Selekcija Brazila ima zaista sjajnu generaciju golmana.

Za mjesto prvog čuvara mreže bore se Alisson (Liverpool) i Ederson (Manchester City), a za sada prednost na goru Karioka ima golman Redsa.

Međutim, iako su jedan drugom žestoka konkurencija, među ovim duo vlada veliko poštovanje, a Ederson priznaje kako je Alisson korak ispred njega.

"Imamo dosta sličnosti, ali on je korak ispred mene. Brazil ne treba da brine za poziciju golmana jer ko god bude branio odradiće sjajan posao. Nama je najbitnije da smo tu, a naravno da je uvijek čast nastupati. Alisson mi je prijatelj", rekao je Ederson.

Brazilski selektor Tite odlučio je da obojici golmana pruži priliku u predstojećim utakmicama. Ederson će biti na golu protiv Saudijske Arabije, a protiv Argentine će na gol Alisson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi