Ederson pred finale Lige prvaka pokazao zbog čega je doktor za golove iz penala

To se ne može odbraniti

Ederson pred finale Lige prvaka pokazao zbog čega je doktor za golove iz penala

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja večeras igraju protiv Chelseaja finale Lige prvaka.

Ljubitelji fudbala s nestrpljenjem očekuju jednu od najuzbudljivijih utakmica sezone jer ćemo večeras dobiti novog prvaka Evrope.

Utakmica engleskih klubova iga se u Portu na stadionu Dragao i sigurno je da nas očekuje dosta uzbuđenja.

Za City je ovo prvo finale u historiji kluba, dok će Chelsea pokušati doći do drugog trofeja u najelitnijem klupskom takmičenju na svijetu.

Građani su do finala došli nakon pobjeda u nokaut fazi protiv Borussije Monchengladbach, Borussije Dortmund i PSG-a, dok je Chelsea uspio da izbaci Atletico Madrid, Porto i Real Madrid.

Prije nekoliko dana u centru pažnje engleske javnosti našao se golman Manchester Cityja, Ederson, koji je poručio da u finalu želi izvesti odlučujući penal ukoliko se pobjednik bude odlučivao boljim izvođenjem penala.

Oglasi

Pep Guardiola je prije nekoliko mjeseci izjavio da Ederson daleko najbolje izvodi penale u njegovom timu, ali tokom sezone mu nije dao šansu da to dokaže iako su De Bruyne, Mahrez i Gabriel Jesus bili neprecizni nekoliko puta.

Međutim, čini se da je Ederson ovaj put odlučan da zaista bude jedan o izvođača penala ukoliko do toga dođe.

On je na jučerašnjem treningu na Dragau odlučio da demonstrira kako izvodi penale, a kamere su uspjele da zabilježe ovaj trenutak. Njegov kolega na golu nije imao nikakve šanse da odbrani ovaj udarac.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjećamo, finale Lige prvaka između Manchester Cityja i Chelseaja igra se večeras od 21 sat.

Također, poznate su i kvote za večerašnju utakmicu koje su poprilično iznenadile mnoge. U bogatoj ponudi kladionice MOZZART možete pogledati kvote za ovu utakmicu i to OVDJE.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti