Rumuni upozoravaju na nas: "Očekujte protivnika odlučnijeg nego što mislite"

Selektor Iordanescu svjestan je da neće biti lako

Rumuni upozoravaju na nas: "Očekujte protivnika odlučnijeg nego što mislite"

Eldar Ganibegović

Sutra se završava takmičenje u grupi 3 B divizije Lige nacija.

Naša selekcija je pobjedom nad Crnom Gorom (1:0) prije dva dana osigurala prvo mjesto i posljednja utakmica poslužit će Ivaylu Petevu da isproba igrače koji su imali manju minutažu u prethodnim reprezentativnim akcijama.

Radi se o utakmici s Rumunijom koja se sutra igra u Bukureštu. Protivnika što se tiče, njima gori pod nogama. Selektoru pogotovo, koji ima samo jednu pobjedu od preuzimanja reprezentacije u martu mjesecu.

Rumuni na posljednjem mjestu imaju četiri boda, bod manje od Finske, pa im protiv Zmajeva treba pobjeda uz remi ili pobjedu Crne Gore. Također, odgovara im i remi protiv nas, pod uslovom da Crnogorci u Podgorici savladaju Fince.

# ODIGRANO MEČEVA TIM BODOVI
1. 5 BiH 11
2. 5 Crna Gora 7
3. 5 Finska 5
4. 5 Rumunija 4

Iako se Rumuni nalaze u užasnom nizu u kojem su, između ostalih, doživjeli i poraz u Zenici u junu mjesecu (1:0), selektor ove reprezentacije, Edi Iordanescu, optimističan je pred sutrašnji sraz.

"Želim da dojam koji ostane bude drugačija slika. Moramo krenuti od ovoga, ovu sliku pretvoriti u normalu. Historija i statistika imaju svoju ulogu, no sve je to manje bitno kada izađeš na teren.

Morate imati ispravan način razmišljanja i ono što odatle slijedi. Ako imamo pravi način razmišljanja, energiju i inspiraciju da dobro odaberemo, imat ćemo priliku za pozitivan ishod.

Ali, očekujte vrlo borbenu utakmicu i protivnika koji će doći mnogo odlučniji nego što mnogi očekuju, jer on nema šta izgubiti, dolazi sa samopouzdanjem i energijom. Očekujemo više nego borbenu utakmicu", rekao je Edi Iordanescu na konferenciji za novinare.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Bez obzira na sve, nadamo se da će naša reprezentacija sutra iskorisitit svoj dobar, a loš momentum Rumuna i nastaviti ovaj dobar niz nepobjedivosti koji traje od marta, odnosno šest utakmica. 

Top Komentari

SarajFK
Idemo bez pijandura djeke i cupe pjanica. Jos da sehic prepije pa da ne mogne izaci na teren pobijedili bi ih sigurno.
1 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi