Tenzije uoči meča Rumunija - BiH: "Svi treba da podnesu ostavke u Savezu, kao i selektor"
Foto: T. Hebib

Smatra bivši rumunski fudbaler

Tenzije uoči meča Rumunija - BiH: "Svi treba da podnesu ostavke u Savezu, kao i selektor"

E. Ganibegović

Za dva dana završava se takmičenje u grupi 3 B divizije Lige nacija.

Naša selekcija je svoj posao završila još sinoć. Pobjedom nad Crnom Gorom u Zenici (1:0) izabranici Ivayla Peteva kolo prije kraja osigurali su prvo mjesto koje nam donosi igranje A divizije u idućem izdanju takmičenja, drugi šešir u žrijebu kvalifikacija za EURO, te osiguran baraž za isto to takmičenje.

Kako je nama sada ugodno i lijepo nakon dobro odrađenog posla i napravljenog sjajnog rezultata, tako je našim narednim protivnicima loše i neugodno pred meč koji se u ponedjeljak igra u Bukureštu.

Naime, Rumunija je u užasnom nizu ove godine na čelu sa selektorom Edijem Iordanescuom. Oni su sinoć remizirali kod Finske 1:1 i trenutno su posljednji u grupi i protiv Zmajeva moraju odigrati preko svojih mogućnosti kako bi, uz povoljan rezultat iz meča Crna Gora - Finska, ostali u B diviziji.

Rumuni na posljednjem mjestu imaju četiri boda, bod manje od Finske, pa im protiv Zmajeva treba pobjeda uz remi ili pobjedu Crne Gore. Također, odgovara im i remi protiv nas, pod uslovom da Crnogorci u Podgorici savladaju Fince.

Iordanescua što se tiče, od njegovog dolaska na klupu reprezentacije u martu mjesecu, Rumunija je ostvarila samo jednu pobjedu uz četiri poraza, među kojima je i onaj junski u Zenici (1:0). 

Bivši reprezentativac Rumunije Ionel Ganea oštro je reagovao nakon utakmice u Helsinkiju i zatražio od svih u vodstvu Saveza da podnesu ostavke, a pripisno je isprozivao i spomenutog selektora.

"Za koje seniore je Edi igrao? Kad sam ja igrao za reprezentaciju, Edi je tulumario. Mislim da to nije bilo rješenje za reprezentaciju. Postojala su rješenja, ali povučeni su takvi potezi da se došlo do ovdje. 

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Svi bi trebali otići. Nema napretka u fudbalu. Ako ćemo uspoređivati s drugim sportovima, rukometom, plivanjem, veslanjem ili drugim sportovima", rekao je Ionel Ganea, a prenosi Playsport.

Na nama je da sada iskoristimo ovaj loš momentum Rumuna i ponovo ih savladamo, te produžimo naš dobar niz nepobjedivosti koji traje od marta, odnosno sada već šest utakmica. 

Top Komentari

King_Kenny
...jel ovi to za nas govore?
1 7
19211921
Kako se kaze "vico odlazi" na rumunskom?
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi