Selektor bh. rivala pripremio nekoliko iznenađenja za Ivayla Peteva
Foto: SportSport.ba & screenshot

Sedmog juna stižu u Zenicu

Selektor bh. rivala pripremio nekoliko iznenađenja za Ivayla Peteva

E. Ganibegović

Ono što fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine očekuje u junu jeste nastup u Ligi nacija. 

Za juni su planirane četiri utakmice. Naša selekcija prvo će gostovati Finskoj 4. juna, tri dana kasnije stiže nam Rumunija, 11. gostujemo u Podgorici kod Crne Gore, a 14. dana u narednom mjesecu na Bilino polje stiže Finska.

U septembru nam tako ostaje domaći duel protiv Crne Gore i gostovanje Rumuniji.

Upravo rumunski mediji danas pišu da je tamošnji selektor Edi Iordanescu spremio nekoliko iznenađenja za spisak koji tek treba da objavi. 

Na popisu selektora kojem će ovo biti prve službene utakmice na klupi Rumunije, naći će se imena kao što su Horațiu Moldovan (Rapid) i Stefan Tarnovanu (FCSB), dva trenutno najbolja golmana u rumunskoj ligi.

Iznenađenja se pojavljuju i u poglavlju o izostancima, gdje je Iordanescu odlučio ne pozvati Dennisa Mana, Ianisa Hagija i Nicusora Stanciua.

Ako se prva dvojica u posljednje vrijeme susreću sa zdravstvenim problemima i moraju izostajati s terena, što se Stanciua tiče, od transfera u Kinu nije odigrao niti jednu službenu utakmicu, pa je selektor odlučio da se ne oslanja na njegove usluge, barem za ovu akciju.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Ivaylo Petev je također spremio nekoliko promjena za spisak koji će objaviti sutra.

Kako je SportSport.ba već ranije pisao, u reprezentaciju se vraćaju Dino Hotić, Haris Duljević i najbolji igrač domaćeg prvenstva, Nemanja Bilbija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi