Petev objavljuje spisak u srijedu

U prostorijama NS BiH

Petev objavljuje spisak u srijedu

S. Mlaćo
Selektor „A“ reprezentacije BiH Ivaylo Petev održaće konferenciju za novinare u srijedu 25. maja 2022. godine u 11.30 sati, u administrativnoj zgradi NS/FS BiH u Sarajevu.

Petev će na konferenciji objaviti imena igrača na koje računa u UEFA Ligi nacija na utakmicama Grupe 3 protiv Finske (04. i 14. 06.), Rumunije (07. 06.) i Crne Gore (11.06.).

Ubitačan ritam nakon duge sezone bit će svakako nezgodan za fudbalere, ali vjerujemo da selektor Petev i stručni štab mogu što bolje spremiti naše reprezentativce za pakleni početak juna.

Navodno je selektor Petev pozive uputio prvotimcu Hanse iz Rostocka Harisu Duljeviću i prvotimcu belgijskog Cercle Bruggea Dini Hotiću, ali sve će biti jasnije nakon zvaničnog spiska. Pomenuti dvojac se i ranije spominjao u kontekstu reprezentativnih poziva od strane selektora Peteva.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Ovo bi moglo značiti da će Petev i promijeniti formaciju jer bi prema ovome u sastavu imao dosta krila, a na spisku će se naći i Dinamov Luka Menalo, kao i najbolji sistent Evrope Miroslav Stevanović iz Servettea.

Naša selekcija je u Ligi B Lige nacija, a ovaj ciklus koji se igra u junu i septembru bit će veoma značajan i za ugiravanje ekipe obzirom da nas u martu 2023. godine očekuje i početak kvalifikacija za EURO 2024. godine kojem će domaćin biti Njemačka.

Top Komentari

Iziksaudvicu
Ma ko da je i bitno , svakako će vico odlučiti ko će igrati a ko ne :)
7 0
user1604155860
Nasto spade REPKA ponos Bosanski boze sacuvaj nas i pomozi nam.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi