"Da ne primimo gol, a gore šta uradimo, ha ja - a uradit ćemo nešto"
Edin Džeko na sinoćnjem treningu reprezentacije BiH - Foto: N/FSBiH

Davna izjava Edina Džeke

"Da ne primimo gol, a gore šta uradimo, ha ja - a uradit ćemo nešto"

E. Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine za dva dana otvara novi ciklus kvalifikacija. Biti će to ukupno 13. kvalifikacioni ciklus koji će odigrati naša reprezentacija od svog postanka, a najveća uzdanica, kao i u prethodnih sedam, biti će nam Edin Džeko.

Dijamant je debitovao 2007. godine i s reprezentacijom Bosne i Hercegovine je čak četiri puta ispadao u baražu, ali je dočekao i da igra na velikom takmičenju. Bilo je to u Brazilu 2014. godine kada smo odigrali tri utakmice na Mundijalu, a Edin je postigao pogodak u jedinoj pobjedi, onoj protiv Irana od 3:1.

Trenutno je kapiten naše selekcije i uvjerljivo najstariji igrač u timu. Prije četiri dana napunio je 37 godina, no i bez obzira na to igra kao da ima barem deset manje i od njega se i dalje očekuju velike stvari. 

Svakako raduje što je u Zenicu stigao raspoložen i nasmijan, naročito kada se uzme u obzir da ćemo biti bez Miralema Pjanića i Muhameda Bešića, a vrlo moguće i bez Seada Kolašinca koji je u formi karijere.

Uoči početka kvalifikacija, ovih dana na društvenim mrežama ponovo je aktuelan video klip snimljen još 2010. godine kada je Edin govorio pred kamerama SportSport.ba portala.

Bilo je to pred prijateljsku utakmicu koju je naša selekcija tada predvođena Safetom Sušićem igrala protiv Švedske, a Edin je, kao i ovih dana, bio itekako raspoložen.

Na kraju tog razgovora novinara našeg portala zanimale su Džekine želje za utakmicu s pomenutom skandinavskom selekcijom.

"Da ne primimo go', a gore šta uradimo, ha ja. A uradit ćemo nešto", poručio je Dijamant uz osmijeh na licu. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Želja da ne primimo gol mu se nije ispunila, s obzirom na to da nam je Švedska spakovala četiri komada, a da smo u napadu uradili nešto, jesmo, jer smo postigli dva pogotka uz onaj spektakularan Seje Salihovića.

Nadamo se da će se Edinove želje iz 2010. godine ostvariti u predstojećim utakmicama protiv Islanda i Slovačke - da ne primimo gol, a gore da uradimo nešto, te da ćemo s dvije pobjede otvoriti ovaj kvalifikacioni ciklus. 

Promo

Top Komentari

Labile
I kakve veze ovaj članak i video imaju sa bilo čime?
1 0
Brazuka
Poenta teksta je?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi