Zabrana UEFA-e neke neće spriječiti: Zmajevi će i u Bratislavi imati podršku!
Navijači Bosne i Hercegovine nalaze načine da bodre s tribina svoje Zmajeve. Foto: T. Hebib

Bh. ultrasi svejedno stižu u prijestolnicu Slovačke

Zabrana UEFA-e neke neće spriječiti: Zmajevi će i u Bratislavi imati podršku!

E. Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u narednih pet dana odigrat će prve dvije kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo, a na obje naši navijači imaju restrikcije od UEFA-e.

Posljednja utakmica koju je fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala bila je ona u Rumuniji u 6. kolu B divizije Lige nacija kada smo poraženi s visokih 4:1. 

Nije nas taj poraz ništa poremetio jer smo kolo prije kraja osigurali plasman u A diviziju, no zbog nereda na tribinama kapacitet Bilinog polja za meč protiv Islanda biti će smanjen za 2.000, dok našim navijačima kupovina ulaznica za meč u Slovačkoj nije dozvoljena.

Prvu utakmicu naši Zmajevi igraju za dva dana na Bilinom polju protiv Islanda (20:45) i, dakle, i da se sve karte prodaju, na stadionu će biti 2.000 manje ljudi nego li Bilino polje može primiti zbog UEFA-ine kazne.

Sektor A na sjeveru je rezervisan za gostujuće navijače, ulaznica za istočnu tribinu nema u prodaji, dok su sektori A, C i D na zapadnoj tribini rasprodati, što znači da karata još uvijek ima i mogu se kupiti online putem platforme kupikartu.ba.

Što se tiče utakmice protiv Slovačke, naši navijači bi svejedno trebali da se nađu na stadionu u glavnom gradu ove države.

Naime, naša selekcija će imati podršku Bosanaca i Hercegovaca koji žive u Slovačkoj i imaju papire te države, a mnogi će pokušati da karte kupe preko Slovaka i tako uđu na stadion.

Prije skoro deset godina, tačnije 10. septembra 2013. godine, naša selekcija je pod vodstvom Safeta Sušića igrala u Slovačkoj onaj kultni meč koji nam je otvorio vrata Brazila, a gdje je pobjedu eurogolom donio Izet Hajrović. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Tada je stadion u Žilini bio krcat bh. navijačima. Slovaci su imali dojam da igraju u gostima. Takav slučaj vjerovatno ovaj put neće biti, no bez obzira na UEFA-ine restrikcije, Džeko i ekipa će imati kakvu-takvu podršku. 

Utakmica sa Slovačkom na rasporedu je 26. marta od 20:45 i za nadati se da ćemo nakon prve dvije utakmice imati maksimalnih šest bodova i tako otvoriti kvalifikacije za EURO. 

Top Komentari

Zoilomas
Šešt ljiljana na svilenom platnu to je zastava naša bosanska!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi