Jučerašnjim golom Džeko je srušio još jedan rekord i upisao se u historiju Intera

Rođen za velike stvari

Jučerašnjim golom Džeko je srušio još jedan rekord i upisao se u historiju Intera

E. Ganibegović

Sjajan Derby della Madonnina gledali smo juče u okviru petog kola Serije A.

Vidjeli smo pet golova, a aktuelni prvak Italije viceprvaka je savladao rezultatom 3:2.

Nažalost po navijače u Bosni i Hercegovini, to nije bio i bh. derbi s obzirom na to da je Rade Krunić izostao zbog povrede, no zablistao je Edin Džeko na drugoj strani.

Dijamanta je Simone Inzaghi na teren poslao kad je "zagustilo", odnosno kada je Milan poveo 3:1 i tada je Inter na Džekinim krilima zaigrao mnogo bolje.

Samo nekoliko minuta nakon što je ušao ne teren, Džeko je zatresao mrežu Milana i postavio, kasnije će se ispostaviti, konačnih 3:2.

Tako je Dijamant nakon derbija Manchestera i derbija Rima bio strijelac i u derbiju Milana, a jučerašnjim golom stigao je i do novog rekorda.

Oglasi

Džeko je ovim golom postao najstariji strijelac Intera u derbijima protiv Milana u historiji, skinuvši s trona legendarnog defanzivca Waltera Samuela koji je Milanu zabio s 34 godine i 198 dana.

Džeko je taj uspjeh napravio s 36 godina i 170 dana, a nadamo se da će do kraja sezone ovaj rekord dodatno "podebljati".

Inače, za Džeku je ovo prvi gol ove sezone, a ima i upisanu asistenciju protiv Spezije u drugom kolu. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kada je već riječ o starosnim rekordima, Džeko je prije ovog meča u zvaničnim utakmicama posljednji put pogađao 14. juna protiv Finske dva puta i tako postao najstariji strijelac u historiji Bosne i Hercegovine skinuvši s prvog mjesta Emira Spahića. 

Priliku da dodatno poveća taj rekord imat će 23. i 26. septembra kada naša selekcija u 5. i 6. kolu Lige nacija dočekuje Crnu Goru, odnosno gostuje Rumuniji. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi