Detalj sa Johan Cruijff Arene najbolje pokazuje ko je i šta Edin Džeko u svlačionici Rome!

Završeno pobjedom Vučice

Detalj sa Johan Cruijff Arene najbolje pokazuje ko je i šta Edin Džeko u svlačionici Rome!

A. Čaušević

Iako nije postigao gol Edin Džeko je u četvrtfinalu Europa lige na gostovanju kod Ajaxa odigrao jedan od svojih boljih mečeva ove sezone. 

Džeko je na Johan Curijff Areni imao niz prilika, borio se, učestvovao u igri, razigravao i saigrače, a zamijenjen je 15-ak minuta poslije umora.

Iako više, barem formalno, nije kapiten Rome zbog nesuglasica sa Paulon Fonsecom, detalj nakon gola Lorenza Pellegrinija govori drugačije.

Naime, prilikom proslave Džeko je bio taj koji je održao mini govor saigračima, podigao je glas i dao do znanja kako da se nastavi igrati.

[streamable]https://streamable.com/oetijp[/streamable]

Detalj koji možda na sjajan način opisuje da je popularni Dijamant "šef" svlačionice, neko ko ima autoritet i osoba koju saigrači jako cijene. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

O tome javno vež duže pričaju i igrači Rome, a prije svih Pellegrini koji je upravo naslijedio Džeku kao kapiten. Dobro je poznata da su pravo prvotimci Rome bili ti koji su silno nagovarali Sarajliju da ostane u Romi. 

Džekini savjeti su očigledno bili produktivni jer se Roma nije predavala te je na kraju stigla do pobjede nad Ajaxom koji je to četvrtka navečer bio u niz od 25 mečeva bez poraza.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kostro
Ovi sto pisu negativno za Edina su mali misevi,pa mora vam biti jasno da je nas broj 1 boljeg nemamo niti cemo imati dugo vremena.
13 1
Paradajz
Pa niko ga ne slusa ovdje, svi gledaju negdje drugo...
7 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije