Uvrede, promašaji, zvižduci, kritike...: Kako je Džeko podnio izmjenu protiv Atalante?

Opet bez gola

Uvrede, promašaji, zvižduci, kritike...: Kako je Džeko podnio izmjenu protiv Atalante?

A. Čaušević

Edin Džeko je svoj posljednji gol u Seriji A postigao početkom decembra. Na terenu je od tada proveo 420 minuta, a da nijednom nije zatresao protivničku mrežu. 

Inter je odigao 0:0 na gostovanju kod desektovane Atalante. Da nije bilo Samira Handanoviča Nerazzurri su mogli i izgubiti, ali isto tako i pobijediti da su bili pribraniji u završnici.

Džeko je igrao do 82. minute. Na terenu je bio vrlo dobar i koristan za ekipu, međutim imao je i dva ogromna promašaja zbog čega se našao na udaru kritika.

U prvom poluvremenu domaći navijači su ga vrijeđali. Govorili su mu da je cigan, na šta ima je on gestikulirao prstom da ušute.

I prilikom izmjene izviđan je od domaće publike što se može vidjeti ovdje. Po izrazu lica moglo bi se reći da i sam Džeko nije bio zadovoljan svojom partijom.

Mediji na Čizmi nisu štedili Dijamanta. Corriere dello Sport mu je dao peticu i izabran je za najslabijeg igrača Intera po izboru rimskog lista.

Gazzetta dello Sport je bila blaža sa ocjenom 5.5 uz naglasak da je prioritet "devetki" da postižu golove te da će noć u Bergamu vrlo brzo zaboraviti.

Inače, u Interu nisu previše zabrinuti zbog Džekine trenutne forme obzirom da radi veliki posao za tim tokom svake utakmice. Primjer je italijanski Superkup kada je izborio penal.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Džeko je sjajan napadač i naš napad je na vrhunskom nivou. Edin vjerovatno nema sreće. On je napadač koji povezuje vezni red i napad i koji pomaže ekipi", rekao je Massimiliano Farris, koji radi kao pomoćni trener Simoneu Inzaghiju.

Kapiten bh. reprezentacije je do sada u dresu Intera na učinku od 11 golova i šest asistencije. Ono što je za njega bitnije uspio je osvojiti već jedan trofej, italijanski Superkup.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

emanuelmacron
Los i to dobro loše,kad je bio mlad ,trebao se oprjedeliti da bude vezni a ne sad sernja,i to se natura ,a golove daju drugi,bako je počelo i u Romi, i zamrzisega. Trenutno izgleda ko budala nezna ni dje igra,zalijepi se u šesnaestercu i nemrdaj,ako ti ne nabave nisi ti kriv.a ovako su te dobro ocjeni'li 5,sramota,ovoj ne znam koja loša ocjena.
5 8
user1611330382
Kad prizna sebi, da je matori, mozda i ode u neku losu ligu tipa MLS, francusku, nizozemsku, austrijsku ili ti tamo u Aziji…tamo ce da bude džaja sa 30-40 golova po sezoni a zaradjivati pravo bogastvo
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi