Deja vu: Hoće li Džeku po treći put zadesiti ista sudbina protiv Finske?
Foto: T. Hebib

Već viđeno

Deja vu: Hoće li Džeku po treći put zadesiti ista sudbina protiv Finske?

E. Ganibegović

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko rekorder je naše selekcije po broju nastupa i golova. 

Čovjek je to koji se uvijek rado odaziva na okupljanja reprezentacije i evo s 36 godina na leđima u junu, kada su teške noge nakon duge sezone u zahtjevnoj ligi kakva je italijanska uz igranje u Ligi prvaka i Kupu Italije, počeo je sve tri utakmice Lige nacija.

Protiv Rumunije je izašao na poluvremenu zbog otekline na nozi, bio je upitan za Crnu Goru no sinoć je ipak zaigrao u početnih 11, no vidjelo se da Dijamant nije na sto posto svojih mogućnosti i da još uvijek osjeća posljedice povrede.

Džeko kroz svoju karijeru mnogo pazi na svoje fizičko stanje, radi vježbe prevencije i prava je rijetkost kada je on povrijeđen, a naročito je upečatljivo da nikada nije imao neku težu povredu.

Na prste se može nabrojati kada je zbog povrede propustio nastupe u reprezentaciji. Nije ga bilo, naprimjer, 2014. godine protiv Izraela, 2015. godine je bio na klupi za svaki slučaj (hvala Bogu nije bilo potrebe da ulazi) protiv Velsa i Kipra kada je zasjao Milan Đurić.

A onda, Finci. 

Oglasi

Finsku dočekujemo za dva dana u Zenici i to će nam biti šesta utakmica protiv njih od 2019. godine, a ukupno sedma računamo li i onaj prijateljski duel 2004. godine.

Edina Džeku prati peh kada su u pitanju domaće utakmice protiv Finske. Naime, Dijamant zbog povrede nije mogao nastupiti 12. oktobra 2019. godine u kvalifikacijama za EP 2020. kada smo slavili s 4:1 protiv Finaca, a on je utakmicu odgledao iz VIP lože stadiona Bilino polje. 

Naredni meč s Fincima u Zenici igrali smo u novembru 2021. godine, Dijamant ponovo zbog povrede nije bio na raspolaganju selektoru, a taj meč s igračem više na terenu izgubili smo rezultatom 1:3.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Sada Finci ponovo dolaze u Zenicu, a kapiten je rovit. Nadamo se da će ipak stisnuti zube i povesti ekipu protiv tih dosadnih Finaca i konačno im i zabiti gol. 

Utakmica Bosna i Hercegovina - Finska na rasporedu je u utorak od 20:45 na stadionu Bilino polje u Zenici. 

Promo

Top Komentari

ja.hondo
Kloc koji određuje kad ce ko biti pozvan i kad ce ko igrati. Najveća rak rana BH fudbala
5 13
Stock84
Mi Bosanci i Hercegovci smo pošten i miroljubiv narod. Ono što se trenutno uvuklo izneđu nas, taj neki linč selektora i igrača ne priliči jednoj takvoj naciji kao što smo mi. Nisam ničiji "igrač". Samo sam matori zaljubljenik svoje zemlje i reprezentacije kojeg čini tužnim, kada vidim i čujem zvižduke momcima koji nose naš dres, pa zašto ne i treneru. Čovjek izgori na liniji. Ljudi moji, svaki zvižduk njima i kada se gubi je zvižduk samom sebi i svom identitetu. Oprostite mi emociju...Ali ipak su oni, ali i vi "moji". Samo BIH!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi