Italijani porede Lukakua i Džeku: Jasno je kao dan ko je bolji

Sjajan posao Intera

Italijani porede Lukakua i Džeku: Jasno je kao dan ko je bolji

Eldar Ganibegović

Sjajnu sezonu u dresu Intera igra bh. napadač Edin Džeko.

Naš Dijamant je ljetos pojačao Inter prešavši iz Rome potpuno besplatno, dok je prvak Italije u Chelsea za 100 miliona eura prodao belgijskog napadača Romelua Lukakua.

Mnogi su bili skeptični zbog ovog poteza, a sve se ispostavilo kao fantastičan posao Intera koji je profitirao i ekonomski, a i na fudbalskom terenu.

Upravo je usporedbu ova dva napadača napravio italijanski Corriere dello Sport i nije teško zaključiti ko je bolji.

Edin je ove sezone postigao ukupno 11 golova, od čega osam u Seriji A i tri u Ligi prvaka, a tome je dodao i tri asistencije.

Lukaku na svom kontu ima četiri gola, a u Premiershipu nije postigao gol od septembra, navodi pomenuti italijanski list.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Interu s Džekom ide sjajno i jedan su od glavnih kandidata za osvajanje Scudetta. Trenutno su drugi u Seriji A s 37 bodova, bodom manje od Milana. Također, osigurali su i prolazak u osminu finala Lige prvaka kolo prije kraja.

Chelsea je nakon poraza od West Ham Uniteda za vikend izgubio prvu poziciju u Premiershipu i nalaze se na trećem mjestu s 33 boda, a u Ligi prvaka će im biti potrebna pobjeda kod Zenita kako bi osigurali prvo mjesto u grupi H ispred Juventusa.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Malmi_Suomi
Jedan je Edin Džeko a dušmani.... šta ću vam ja. Možete da ga mrzite ali ne možete njegove rezultate i golove da ponistite " riječima "!!! Za mene je najjbolji!!! # GRANDEDŽEKO #
24 3
roki-rokic
Edinu mogu svi da popuse ,to su sve ljubomorni tipovi i tipovi iz okruzenja koji ne vole BiH. Nikad vise u EX YU ako hocete i na Balkanu nece se rodit napadac kao Edin. Da je kojim slucajem argentinas do sada bi sigurno 2 puta bio nosioc zlatne lopte.Hebiga on je iz jedne male ponosne prkosne BiH zato i ne kotira onako kako bi trebao da bude.
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi