Edin Džeko ga zove "mlađi brat", a on mu spremio veliku izdaju!

Edin Džeko ga zove "mlađi brat", a on mu spremio veliku izdaju!

Edmir Škorić

Otkako je došao u Tursku, Edina Džeku u Fenerbahčeu gledaju sa mnogo poštovanja. Dobio je odmah kapitensku traku i postao čak zadužen za transfere, a zbog svog nogometnog renomea svakako može utjecati na mnoge odluke, čega su svjesni u istanbulskom velikanu, pa mu dodijelili ulogu "transferdžije".

Džekin dolazak u Tursku očito je prava stvar, već sada je to jasno. Edin sa porodicom uživa u evropskoj prijestolnici, a uz to ima jako dobre sportske uslove i izuzetan izazov pred sobom. Mnogo je poštovan i u takvom okruženju Sarajlija naprosto uživa, a motiva ne nedostaje što se vidjelo već u prvoj utakmici u dresu Fenera.

Sada ga uprava turskog kluba pokušava iskoristiti kako bi pomogao u novim transferima. Poznato je da Fener od Edina traži da pomogne u dovođenju Radeta Krunića, pa je Edin morao da pozove Fočaka i da ga zamoli za dolazak u Istanbul.

Iako je Krunićeva želja da dođe, ima ugovor s Milanom, a Stefano Pioli ga obožava i često koristi, pa je transfer barem za sada jako daleko od realizacije.

Istovremeno, Fenerov "mamac" pokušava uloviti i drugog igrača. U pitanju je Cengiz Under, s kojim je Dijamant igrao dok su zajedno nastupali u AS Romi u Italiji.

Oglasi

Opet u Fenerbahčeu vjeruju da će Edin uz pomoć svog bogatog nogometnog statusa namamiti nekadašnjeg saigrača i prijatelja da dođe, ali ni tu situacija po Fener nije baš idealna.

"Cengiz je moj prijatelj, moj mlađi brat. On je dobar igrač. No, ne mogu da komentarišem transfere, ali sve što mogu reći je da je sjajan igrač", poručio je Edin i na neki način "namignuo" svom "mlađem bratu", no čini se da bi mogla pasti "izdaja".

Navodno je turski reprezentativac, koji nastupa za Marseille sa Seadom Kolašincem, blizu prelaska u Galatasaray, Fenerovog ljutog rivala.

Fener je bio u pregovorima sa Marseilleom i jako blizu da dovede bivšeg igrača Rome, no onda se u operaciju uključila i Galata, koja pokušava doći do potpisa igrača. Tako će Edin umjesto sa mlađim bratom, zapravo igrati protiv njega.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Derbiji Fenera i Galate mogli bi biti interesantniji nego ikada, barem iz naše perspektive, jer biće to okršaji Edina protiv Maura Icardija, vjerovatno s Cengizom Underom, zatim je tu u Feneru i Dušan Tadić, očekuje se i dolazak hrvatskog golmana Dominika Livakovića...

Sezona u Turskoj počinje 13. avgusta, a Džekin Fener u prvom kolu ugostit će Goztepe. Ipak, puno važniji za Fener sada su dueli u trećem pretkolu Konferencijske lige protiv Maribora. Prvi duel igra se 10. avgusta u Istanbulu, a revanš 17. u Sloveniji.

Top Komentari

Adnanos
Navodno je turski reprezentativac, koji nastupa za Marseille sa Seadom Kolašincem, blizu prelaska u Galatasaray, Fenerovog ljutog rivala. ?
1 0
Sioux1921
Vi treba da promjenite stranicu u Barcelonadzeko.ba jer ste navijaci barcelone a o dzeki pisete svaki dan
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi