Edin Džeko uzeo mobitel u ruke i stvar je ubrzo bila završena

Nagovorio ga na dolazak, ali čeka se konkretna ponuda

Edin Džeko uzeo mobitel u ruke i stvar je ubrzo bila završena

Midhat Šljivak

Edin Džeko došao je ovog ljeta u Fenerbahče. Bh. dijamant je odmah uzeo kapitensku traku i dres s brojem devet, a sada je postao i bitan faktor u transferima jer je lično pozvao Radeta Krunića da mu se pridruži u Istanbulu.

Rade Krunić bi karijeru također mogao nastaviti u redovima Fenerbahčea. Bh. reprezentativac već je pristao da dođe u Istanbul, no posao još uvijek nije blizu realizacije jer se AC Milan poprilično nećka oko prodaje sjajnog veznjaka.

Krunić u početku nije bio previše zainteresovan. Međutim, kada ga je pozvao Edin Džeko ubrzo je stvar postala jasna - BiH bi mogla dobiti još jednog igrača u Feneru.

"Edin Džeko je lično pozvao Radeta Krunića i nagovorio ga je da dođe u Fenerbahče", tvrdi turski novinar Yagiz Sabancuoglu.

Krunić je pristao na uslove koje mu je ponudio turski velikan. Međutim, AC Milan je odbio ponudu iz Istanbula koja je iznosila 'samo' četiri miliona eura.

Oglasi

Rossoneri za usluge 29-godišnjeg fudbalera traže barem 10 miliona eura i vidjet ćemo kako će se stvari u ovom slučaju razvijati u narednim danima.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine ozbiljno je zainteresovan za dolazak u Tursku. Tamo mu je već društvo Edin Džeko i Dušan Tadić i sigurno da bi se lagano privikao na ekipu.

Rade Krunić je na San Siro stigao 2019. godine iz Empolija za 8.5 miliona eura, a kod Stefana Piolija je postao ključan igrač u veznom redu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ukupno je ovaj sjajni veznjak odigrao 125 utakmica za jedan od najvećih italijanskih klubova i postigao je tri gola. Kruna karijere je osvajanje titule prvaka u sezoni 2021/2022.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi