"Lukaku nezamjenjiv? Ne i tačka! Inter sad ima Džeku"
Foto - EPA

Vieri sasvim iskren

"Lukaku nezamjenjiv? Ne i tačka! Inter sad ima Džeku"

Midhat Šljivak

Edin Džeko odlično je počeo sezonu u Interu.

Bh. dijamant je nakon šest godina napustio Romu i obukao je dres aktuelnog prvaka Italije, gdje je zamijenio Belgijanca Romelua Lukakua.

Džeko je u prvom meču protiv Genoe (4:0) postigao gol, igrao je jako dobro i u drugom susretu protiv Verone (3:1), a legendarni napadač Nerazzurra Christian Vieri smatra da je Edin pokazao da je vrhunski fudbaler.

"Lukaku nezamjenjiv? Ne i tačka. Inter sad ima Džeku. Nije fizički moćan kao Lukaku, šest godina je stariji, ali je tehnički na vrhunskom nivou. Zabija golove i igra jako dobro", rekao je Vieri i dodao je:

"Lukakua nije lako zamijeniti, ali Inter je to napravio veoma dobro. Isto su tako zamijenili i Eriksena, Calhanoglua su uzeli za dvije minute", istakao je Vieri.

Čuveni Bobo komentarisao je i odlazak Cristiana Ronalda iz Juventusa u Manchester United.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ostali su bez 25-30 golova, ali smatram da će Kean moći da zabije isto toliko golova. Mora mu se dati kompletna sezone i zatim mu se treba suditi za nastupe", smatra Vieri.

Titulu prvaka Italije iz prošle sezone brani Inter. Nerazzurri su sa dvije pobjede krenuli u odbranu naslova, dok je Juventus sa druge strane osvojio samo jedan bod iz utakmica sa Udineseom (2:2) i Empolijem (0:1).

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starigrad
Ma, Edin je Majstor gdje god igrao, taj klub je sretan.
10 0
Pazzo_13
Da sa gotovo 36 godina idalje igraš tako borbeno za reprezentaciju za koju znas da je sasvim prosječna ,da se odazoves svaki put i daš sve od sebe i u odbrani i napadu ,da postigneš 60 golova za rep koja je igrala samo jedno veliko takmicenje ,da postigneš preko 50 golova u tri od pet najjačih liga na svijetu. Fudbal jeste samo igra ali u toj igri mi nikada nismo imali boljeg , a pri tome ne govorim samo o talentu nego ukupno zalaganje i rezultati a svakako veliki plus sto je Edin skroman decko,porodičan,bez nekih afera. Sinoc je bila kapitenksa disertacija ,objasnio je kako se igra za svoju zemlju protiv prvaka svijeta u gostima
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti