Što se mora, mora se: Džeko s kafom u ruci na putu za "nepoželjnu" zemlju

Na listi putnika našao se i Dijamant

Što se mora, mora se: Džeko s kafom u ruci na putu za "nepoželjnu" zemlju

Admin Čaušević

Edin Džeko se tokom sedmice priključio novim saigračima u Fenerbahceu, a u narednim danima ga očekuju prve utakmice u dresu novog kluba. 

Fenerbahce je pristao na odigravanje pripremnog turnira u Rusiji, čiji klubovi su zbog agresije na Ukrajinu suspendovani iz UEFA-inih takmičenja. Ranije su se pojavile informacije kako je Džeko podigao glas i prijetio da neće putovati u "nepoželjnu" zemlju.

Ipak, glasine koje su prenijeli turski mediji se nisu ispostavile tačnim te je Džeko uredno zauzeo svoje mjesto u avionu te je na putu za Sankt Petersburg.

Fenerbahce prvi meč u Rusiji igra već u nedjelju i to protiv domaćina Zenita što bi mogao biti i nezvanični debi za popularnog Dijamanta.

Osim sa Zenitom turski klub će odigrati i pripremene duele protiv potencijalnog protivnika Željezničara, Neftcija iz Bakua te prvaka Srbije, Crvene zvezde.

Oglasi

Iako se turski mediji nagađali da Džeko ne bi mogao putovati u Rusiju, popularni Dijamant se prilagodio klupskim obavezama u skladu sa ugovrom te je otputovao na pripreme.

Inače, iskusni Sarajlija je tokom sedmice dao svoj prvi intervju po dolasku u Tursku.

"Uzbuđen sam i sretan što sam u Fenerbahčeu, ovoj predivnoj zajednici. Nadam se da ćemo zajedno napraviti velike stvari", rekao je Džeko za zvaničnu stranicu i dodaje:

"Znam dosta o Fenerbahčeu, ipak je to najveći turski klub. Ovdje su igrale legende bh. fudbala Elvir Bolić i Elvir Baljić. Fener je tim s brojnim trofejima i najveći u državi, zbog toga sam došao ovdje. Želim da osvajamo titule zajedno", istakao je Džeko.

"Osjećam se kao kod kuće iako ne pričam turski. Dočekan sam veoma lijepo. Razgovarao sam s trenerom, sjajna je osoba i rekao mi je šta očekuje od mene. Uvijek ću davati sve od sebe i uvijek se može biti bolji."

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Bosanci vole Turke, kao i Turci Bosance. Mi smo kao braća i zaista sam sretan što sam ovdje", istakao je Džeko i zaključio je:

"Znam kakva atmosfera vlada na stadionu i svi moramo zajedno ići ka cilju - od nas fudbaler, trenera, navijača, kompletne zajednice. U tako velikom klubu je to neophodno", poručio je kapiten bh. reprezentacije.

Top Komentari

Culer
Jadno. Nisu mogle pripreme drugdje?
2 4
@dn@n
Tako i treba nije to reprezentacija pa da se može radit sta ko hoce . Za to si dobro plaćen
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti