Crvena zvezda razbila potencijalnog protivnika Željezničara, sada slijede Džeko i Fenerbahče

Turnir u Rusiji

Crvena zvezda razbila potencijalnog protivnika Željezničara, sada slijede Džeko i Fenerbahče

Eldar Ganibegović

Fudbaleri Crvene zvezde su u prvoj utakmici na turniru u Rusiji s 4:0 deklasirali potencijalnog protivnika Željezničara u Konferencijskoj ligi, azerbejdžanski Neftci.

Već nakon prvih 45 minuta bilo je jasno da će prvak Srbije odnijeti trijumf u ovom susretu s obzirom na to da se na odmor otišlo pri rezultatu 3:0.

Za Zvezdu su pogađali Ivanić u devetoj, Mitrović i sedamnaestoj i Bukari u 45. minuti prvog poluvremena. 

Tačku na i stavio je Šljivić u 81. minuti utakmice, te je tako Crvena zvezda na sjajan način započela turnir u Rusiji.

Za četiri dana Crvenu zvezdu očekuje novi susret i to protiv Feberbahčea našeg Edina Džeke, koji sutra od 18:30 igraju protiv Zenita.

Oglasi

Današnju utakmicu vrlo vjerovatno pratili su i u FK Željezničar s obzirom na to da ja Neftci potencijalni protivnik ovog kluba u Konferencijskoj ligi.

Tim iz Bakua se direktno plasirao u drugo pretkolo Konferencijske lige i čeka boljeg iz dvomeča Željezničar - Dinamo Minsk.

Prva utakmica ova dva tima na rasporedu je 13. jula na Grbavici, dok se revanš igra sedam dana kasnije upravo u Bakuu, jer bjeloruski timovi ne mogu igrati na teritoriji svoje države.

Podsjetimo, Crvena zvezda je jedini klub iz našeg regiona koji se direktno plasirao u grupnu fazu Lige prvaka kao prvak Srbije. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti