Više od decenije prošlo je od podviga Diega Milita, a onda se na sceni pojavio Edin Džeko

Poput Argentinca iz šampionske sezone

Više od decenije prošlo je od podviga Diega Milita, a onda se na sceni pojavio Edin Džeko

E. Škorić

Edin Džeko je postigao čak pet golova na uvodnih šest susreta u novoj sezoni italijanske Serije A.

Kapiten bh. reprezentacije je za "siću" u Inter došao u Romu da zamijeni Romelua Lukakua. Iako su ga mnogi u startu otpisali, uvjereni da neće moći da nadomjesti izostanak belgijske zvijeri koje se otisnula nazad ka Otoku, Džeko je pokazao kakva je klasa.

Uz pet pogodaka ima i asistenciju, jučer je izborio i penal koji je doduše promašen, a uz to sve je svojim prisustvom na terenu pokazao da je pravi vođa, te neko kome trener Simone Inzaghi nenormalno vjeruje. Edin od dolaska skoro da nije sjedio na klupi, skoro sve utakmice bio starter i obično neko ko na terenu ostaje do posljednje minute.

A Džeko uz sve to obara ili postavlja nove rekorde, ulazi u knjige nogometne povijesti. Samo je još jedan igrač Intera u 21. vijeku napravio ono što je Džeko, a to je da na prvih šest mečeva Serije A postigne pet golova.

To je učinio jedino još bivši argentinski napadač Diego Milito u onoj sezoni kada je Inter pod vodstvom Josea Mourinha osvojio trostruku krunu. Bilo je to u sezoni 2009/10.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za Džeku nema puno odmora, bit će potreban Interu već u utorak na gostovanju kod Šahtara u meču 2. kola Lige prvaka, s obzirom da je prvak Italije doživio poraz od Real Madrida u prvom kolu.

Nekoliko dana kasnije Inter će gostovati Sassuolu u nastavku prvenstva Italije.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bhodzic
Proći će još 25godina pa se možda pojavi neko blizu njegovih kvaliteta. Džeko je svjetska klasa igrača, trebamo svi biti ponosni što smo živjeli u njehovoj eri. Pričati ćemo unučadima kakav je Edin igrač bio.
10 0
Boki
Takav se igrac vise nece roditi u bih jedan je dzeko
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi