Edina Džeku čeka odmor?

Italijani pretpostavljaju

Edina Džeku čeka odmor?

A. Čaušević

Edin Džeko se nalazi u odličnoj formi na startu sezone te je u ovom trenutku možda i ključni igrač Intera. 

Džeko je nastupio u svih 12 mečeva ove sezone. Gledajući učinak u Ligi prvaka i Seriji A i više je nego izvrstan sa osam golova i dvije asistencije.

Iako se ne osjeti fizički pad u igri obzirom da se radi o 35-godišnjaku, Italijani nagađaju da bi popularni Dijamant mogao na kratki odmor.

Tuttomercato piše kako je Džeko esencijalan za Inter, ali da je potrošen do maksimuma pa bi protiv Empolija mogao odmarati.

Džeko je bio starter u sve tri meča Lige prvaka, u Seriji A je dva puta ušao s klupe, i to protiv Bologne i Sassola kada je svojim ulaskom donio preokret i pobjedu Interu.

Kapiten bh. reprezentacije je igrao 76 minuta protiv Lazija, isto toliko protiv Sheriffa u Ligi prvaka te protiv Juventusa svih 90 minuta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Upravo iz tog razloga Džeko bi na utakmici protiv Empolija koja se igra u srijedu mogao završiti na klupi te ga Simone Inzaghi planira odmoriti kako bi napunio baterije.

Protiv Empolija siguran starter je Lautaro Martinez, Alexis Sanchez je poslao pozitivne signale protiv Sheriffa i Juventusa, dok se oporavio i Correa pa je vrlo vjerovatno da Džeku čeka klupa.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Izotop10000
Odmori se Džeko zaslužio si...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije