Niti jedan medij se nije naklonio Džeki kao ugledna Gazzetta dello Sport!

Zabio i Juventusu

Niti jedan medij se nije naklonio Džeki kao ugledna Gazzetta dello Sport!

A. Čaušević

Početak za Edina Džeku u Interu je kao iz snova. Za kratko vrijeme se nametnuo u nezamjenljivog člana popularnih Nerazzurra. 

Inter još uvijek ne uspjeva da dobija derbi utakmice, međutim bez obzira na to Džeko igra sjajna i na njegovu igru se nema šta prigovoriti.

U duelu protiv Juventusa završenom 1:1 bh. Dijamant je postigao novi gol, ukupno osmi otkako je stigao u milanskog velikana.

Džekina karijera na vrhunskom nivu traje duže od deset godina. Često je bio na naslovnicama svjetskih medija, ali komplimen koji mu je uputila čuvena Gazzetta dello Sport je zaista rijetkost.

"Početak Džekine sezone bi trebao biti postavljen u vitrino te izložen u Muzeju znanosti i tehnologije u Milanu. Pokazuje rijedak prototip strijelca koji prkosi zakonima vremena i neće biti razočarenje navijača Intera", piše milanski list.

Inače, Gazzetta dello Sport je Džeku ocijenila sa ocjenom sedam te je bio najbolji pojedinac u Interu zajedno sa Ivanom Perišićem koji je također dobio sedmicu.

Džeko je već sada u Seriji A izjednačio svoj učinak po broju golova u cijeloj sezoni. Do sada je u italijanskom prvenstvu postigao sedam golova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ukoliko se pogleda van granica Italije u ostale najjače evropske lige od početka septembra samo su Mohamed Salah (8) i Karim Benzema (7) imali bolji ili identičan učinak.

Koliko Džeko znači Interu najbolje se moglo vidjeti u finišu utakmice kada je Simone Inzgahi odlučio da zamijeni Lautara Martineza prije kapitena bh. reprezentacije. 

Top Komentari

Tz_Niko75
A i spreman je, vidi tijela!!! Trci ko nikad. Ovo ce bit njegova sezona i mislim da ce uzet titulu sa Interom
5 1
Bosanac_sam
Pa svi sto bi ga blatili, nemaju ratlog, jedini razlog je njihova ljubomora hihu
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi