Fenerbahče opet nije pobijedio, a za večerašnji kiks mnogima će krivac biti Edin Džeko

Spetljao se Dijamant u nekolio navrata

Fenerbahče opet nije pobijedio, a za večerašnji kiks mnogima će krivac biti Edin Džeko

Eldar Ganibegović

Nakon vezanih 19 pobjeda u Konferencijskoj ligi i domaćem prvenstvu, Fenerbahče je uvezao treći kiks. Danas je tim iz Istanbula igrao 0:0 kod Adana Demirspora u 12. kolu turske Super Lige.

Već u trećoj minuti šansa za goste. Kahveci je glavom šutirao, no jedan igrač domaćih mu je izbacio loptu s gol-linije.

Prva sjajna šansa za Edina Džeku u 13. minuti. Izašao je jedan na jedan s golmanom Adane, no Ozbir mu brani šut.

Minut nakon toga Ozbir brani udarac i Dušanu Vlahoviću, da bi u 15. minuti ponovo bio bolji iz duela s Edinom Džekom.

Nova dva pokušaja Edina Džeke u 26. i 28. minuti. Prvi mu je odbranio golman Adane, dok je drugi zapucao visoko iznad gola.

Stopostotna šansa za Fenerbahče i Edina Džeku u nadoknadi prvog dijela. Iz dobre pozicije Dijamant loše šutira i kupi to Ozbir.

Oglasi

Domaći tim je najbolju šansu imao na otvaranju drugog dijela. U 47. minuti je Gravillon potegao i pogodio prečku gola na kojem stoji Dominik Livaković.

Edin Džeko promašuje cijeli gol u 53. minuti, a dvadesetak minuta kasnije imao je novu sjajnu šansu. Išao je ka golu Adane, izbacio jednog igrača i umjesto da šutira pokušao i drugog, vratio loptu do saigrača koji se spetljao i propala je sjajna šansa.

Imao je nakon toga još jednu šansu kada se spetljao na vpetercu, prije no što je napusti oteren u 84. minuti kada ga je zamijenio Batshuayi.

Fenerbahče je stigao do gola u 86. minuti. Dušan Tadić je zatresao mrežu, ali je gol poništen odlukom sudija.

Oglasi

Nakon 12 kola Fenerbahče je prvi s 31 bodom, ali isto toliko ima i Galatasaray. Adana Demirspor je treći s 22 boda, koliko imaju i Trabzonspor, Bešiktaš i Kayserispor.

Sada slijedi reprezentativna pauza. Nakon nje Fenerbahče će biti domaćin Karagumruku, dok će Adana u goste kod Kayserispora.

Super Lig, 12. kolo:

Adana Demirspor - Fenerbahče 0:0

Edin Džeko ne dolazi na okupljanje reprezentacije BiH

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će se u Sarajevu okupiti pred završne utakmice kvalifikacija za EURO. Protivnici su Luksemburg i Slovačka.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U dogovoru sa selektorom Savom Miloševićem, na okupljanju se neće pojaviti Edin Džeko. Selektor će šansu dati nekim drugim igračima, prvenstveno Harisu Tabakoviću. Osim Džeke, neće doći ni Miralem Pjanić.

"Nedostajaće nam Džeko i Pjanić u predstojeća dva meča. Kapiten je zamolio da ga poštedimo i dogovorili smo se da on propusti ove susrete. U utakmicama sa Luksemburgom i Slovačkom svakako želimo da isprobamo neke druge varijante i da se što bolje spremimo za baraž koji nas očekuje u martu. Pjanić će okupljanje propustiti zbog povrede aduktora“, rekao je Milošević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi