Više nije teško pogoditi ime junaka utakmice kad igra Fenerbahče - Edin Džeko!

Asistencija Dijamanta za pobjedu

Više nije teško pogoditi ime junaka utakmice kad igra Fenerbahče - Edin Džeko!

E. Ganibegović

Edin Džeko je kao kapiten večeras predvodio Fenerbahče nagostovanju kod Alanyaspora u šestom kolu turske Superlige i ponovo je bio junak utakmice koju je njegov tim slavio s 0:1. Asistirao je za odlučujući pogodak.

Prvu dobru šansu na utakmici imao je upravo Edin Džeko. Dočekao je jedan prizeman centaršut u petercu protivnika, ali njegov mlak udarac zaustavlja Karagoz. 

[twitter]https://twitter.com/Anindagol_5/status/1705993785774117039[/twitter]

Dijamant je nakon toga dobio zaista bespotreban žuti karton, nakon što je vidno nervozan namjerno nogom zakačio jednog igrača Alanyaspora.

Igrala se 40. minuta kada je Alanyaspor mogao do vodstva. Richard je šutirao nakon kornera, ali se sjajnom odbranom istakao Livaković.

Kazna je stigla u 43. minuti. Do Džeke je stigla jedna lopta, a onda je on prekrasno uposlio Kahvecija koji vara protivnika i zabija za 0:1.

Oglasi

Nakon nešto duže VAR provjere ustanovljeno je da ofsajda nije bilo i gol je priznat na oduševljenje gostiju.

Drugo poluvrijeme donijelo je dominaciju Fenerbahčea i pravo je čudo da ovaj tim nije postigao još neki gol.

Najbolju šansu je možda nakon jednog slobodnog udarca imao upravo Edin Džeko kada je glavom šutirao tik pored gola domaće ekipe.

Oglasi

Dijamant je večeras igrao do 78. minute kada je svoje mjesto na terenu ustupio Oosterwoldeu.

Za Džeku je ovo bila treća asistencija u sezoni, a sčetiri pogotka je treći strijelac lige iza Icardija koji ima šest i Thiama koji je na pet.

Edin Džeko je tako u svakoj utakmici do sada u turskoj Super ligi direktno učestvovao kod makar jednog gola Fenerbahčea, a treba treći da je dodao i dva gola i tri asistencije u pretkolima Konferencijske lige.

Fenerbahče je prvi na tabeli s maksimalnih 15 bodova, dva više od drugoplasiranog Galatasarayja s kojim će se vjerovatno boriti za titulu. Alanyaspor je na 11. poziciji sa sedam poena.

Za tri dana Džeku i Fener očekuje zaostali duel trećeg kola protiv Bašakšehira, dok će u sedmom kolu dočekati Rizespor Dala Varešanovića. Alanyaspor će u narednom kolu u goste kod Adana Demirspora.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Super liga, 6. kolo:

Alanyaspor - Fenerbahče 0:1 (Kahveci 43') 

Top Komentari

Harishare
Kakav ba junak, jel vi stvarno mislite da mi ne gledamo utakmicu?
2 0
Convict
Dzeko kobili ga zabio
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi