Turske novinare zanimao Džeko, trener Fenerbahcea im odbrusio: "Takvo pravilo o njemu ne postoji"

Nakon izbacivanja Maribora

Turske novinare zanimao Džeko, trener Fenerbahcea im odbrusio: "Takvo pravilo o njemu ne postoji"

Admin Čaušević

Edin Džeko nije igrao revanš meča 3. pretkola Konferencijske lige između Maribora i Fenerbahcea pa nije iznenađenje što je treneru turskog kluba Ismailu Kartalu na press-konferenciji postavljeno pitanje upravo o Dijamantu.

Fenerbahce je meč u Ljudskom vrtu pobijedio sa 0:3, a susret je obilježio prekid u drugom poluvremenu kada je došlo do navijačkih nereda. 

Džeko koji je kapiten turskog velikana je sve posmatrao sa klupe i nije dobio priliku za igru. Upravo iz tog razloga novinari su pitali Kartela zašto Dijamant nije igrao.

Iskusni stručnjak je bio kategoričan te je jasno poručio da ne postoji pravilo prema kojem Džeko treba igrati svako tri dana.

Oglasi

"Što se tiče Džeke mi igramo svako tri dana, on ima odličnu karijeru, ali ne postoji pravilo da će igrati svako tri dana", rekao je Kartel te nastavio:

"Bilo je igrača koji su spremniji i odmorniji da igraju. Ja sam napravio takav izbor. Treba mi svaki igrač, pokušavam da koristim svakog igrača."

Bio bi problem ako bih stalno koristio iste igrače. Pokušavam sa rotacijom. Dajem šansu svima. Želim slatku konkurenciju."

Komentarisao je Kartel i dešavanja vezana za prekid kada su navijači Maribora oteli transparent pristalicama Fenerbahcea. 

"Otet je transparent naših navijača i došlo je do nereda. Mislim da nije donesena pravilna odluka da naši navijači napuste tribine. Ono koji su pogriješili nisu bili naši navijači. Klupski predsavnici će dati više objašnjenja."

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U play-offu Konferencijske lige Fenerbahce će igrati protiv Twentea. Isanbulske Kanarince čeka težak posao i sigurno će Džeko igrati na tim mečevima.

Podsjećanja radi, kapiten bh. reprezentacije je na sjajan način ušao u novu sezonu turske lige pošto je u prvom kolu protiv Gaziantepa zabio dva gola. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi