Fener ponizio Maribor u Ljudskom vrtu, ali Džeku i društvo čeka jako teška prepreka do grupne faze

Slovenci nemoćni

Fener ponizio Maribor u Ljudskom vrtu, ali Džeku i društvo čeka jako teška prepreka do grupne faze

Edmir Škorić

Nogometaši Fenerbahčea plasirali su se u play-off Konferencijske lige nakon još jedne pobjede nad Mariborom. U Istanbulu je bilo 3:1, a večeras u Ljudskom vrtu 3:0.

Edin Džeko je dobio priliku za odmor nakon što je prije nekoliko dana s dva gola donio timu pobjedu nad Gaziantepom u prvom kolu turske Super lige.

Trener turskog velikana bio je uvjeren da njegova ekipa ne može prokockati prednost iz prve utakmice i bio je u pravu. Ne samo da je Fener sačuvao prednost, nego je nanio težak poraz Mariborčanima na njihovom terenu.

Kahveci je u 17. minuti na asistenciju Batshuayija donio gostima prednost, a onda u 32. minuti Jakupović promašuje penal za ljubičice i dovodi svoj tim u jako tešku poziciju.

U nastavku meča prekid zbog navijačkih obračuna, a kada je utakmica nastavljena, gosti su sa dva brza gola ostvarili siguran trijumf.

Oglasi

Prvo je Szymanski u 77. minuti zabio eurogol, a onda je Dušan Tadić dvije minute kasnije bez većih problema pogodio na asistenciju Kinga.

Za Džekin ulazak nije bilo potrebe, ali on će sasvim sigurno biti na terenu za četiri dana kada njegov tim bude gostovao Samsunsporu u drugom kolu prvenstva Turske.

No, i dalje je glavni cilj svima u klubu plasman u grupnu fazu Konferencijske lige, a to neće biti nimalo lako.

Naime, posljednja prepreka na tom putu je nizozemski Twente, koji je bez većih problema u trećem pretkolu eliminisao latvijsku Rigu. Prvi meč Fener i Twente igraće narednog četvrtka.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

[twitter]https://twitter.com/golkoliktv/status/1692272085953896921[/twitter]

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti