Slovenski huligani se obukli u redare i ukrali trans navijačima Fenera, a onda je nastao haos

Plan im nije uspio, a meč je morao biti prekinut

Slovenski huligani se obukli u redare i ukrali trans navijačima Fenera, a onda je nastao haos

Samir Mlaćo

Ružne scene vidjeli smo jučer na meču Maribora i turskog Fenerbahčea. Gosti su na kraju slavili 3:0, te zasluženo prošli, ali meč je u jednom trenutku prekinut.

Desilo se to zbog nereda gostujućih navijača, a sada je poznata pozadina cijelog događaja. Naime, Turci su u velikom broju doputovali u Sloveniju, a domaći navijači su se obukli u redare kako bi ukrali jedan od transparenata gostima.

Uspjeli su u tome i nastao je pravi haos. Gosti su probili blok sa zaštitarima te krenuli ka domaćim navijačima. Nastao je pravi haos, a uspjeli su doći su doći do ukradene zastave.

Slovencu su zastavu ukrali jednoj od najbrojnijih grupa Fenera, a poznato je u navijačkom svijetu da kada transparent "padne", grupa odlazi u prošlost.

Bio je to zanimljiv nači Slovenaca, no na kraju nisu uspjeli.

Oglasi

Mnogo posla je bilo za policiju, a kada se sve smirilo, meč je nastavljen.

Sigurno će se očekuju žestoke kazne i od UEFA-e.

Posebno se to odnosi na lošu organizaciju, ali kažnjeni će biti gosti.

Fener je na kraju slavio 3:0, a Edin Džeko je meč odgledao sa klupe. Nije bilo potrebe da ulazi u igru, sve je bilo riješeno i turski tim je zasluženo prošao dalje.

On će sasvim sigurno biti na terenu za tri dana kada njegov tim bude gostovao Samsunsporu u drugom kolu prvenstva Turske.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

No, i dalje je glavni cilj svima u klubu plasman u grupnu fazu Konferencijske lige, a to neće biti nimalo lako.

Naime, posljednja prepreka na tom putu je nizozemski Twente, koji je bez većih problema u trećem pretkolu eliminisao latvijsku Rigu. Prvi meč Fener i Twente igraće narednog četvrtka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi