Samo jednim potezom nakon utakmice Edin Džeko je osvojio srca navijača Fenerbahčea

Sinoć nakon sjajne partije

Samo jednim potezom nakon utakmice Edin Džeko je osvojio srca navijača Fenerbahčea

Eldar Ganibegović

Samo 132 sekunde na terenu bile su dovoljne Edinu Džeki da postigne svoj prvi pogodak u turskoj Süper Ligi. Na tome nije stao, pa je postigao još jedan i donio pobjedu Fenerbahčeu, da bi navijače ovog kluba dodatno oduševio samo jednim potezom nakon utakmice, što je zabilježeno i objektivom kamere. 

Edin Džeko je ovog ljeta kao slobodan igrač iz Intera prešao u turski Fenerbahče i već na pripremama i mečevima u pretkolima Konferencijske lige pokazao da će biti veliko pojačanje.

Koliko ga cijene u gradu na Bosforu dovoljno govori i to da je odmah dobio kapitensku traku, a za sada u potpunosti opravdava povjerenje koje u njega imaju čelnici Fenerbahčea.

Fenerbahče je sinoć u prvom kolu turske Süper Lige na svom terenu dočekao Gaziantep i slavio s 2:1, a oba pogotka postigao je upravo Edin Džeko.

Dijamant je strijelac bio u trećoj i osamnaestoj minuti utakmice na asistencije Tadića i Szymanskog, te je odigrao svih 90 minuta i proglašen je igračem utakmice. 

Oglasi

Osim što je navijače svog novog kluba oduševio partijom u prvoj utakmici u elitnom rangu turskog fudbala, nakon utakmice našao je još jedan način da im izmami osmijeh na lice.

Pri izlasku sa stadiona novinari su snimali Edina Džeku, a Dijamant je desnom rukom pokazao na grb Fenerbahčea na njegovoj opremi i namignuo prisutnim novinarima, te na taj način još jednom pokazao koliko mu je Fenerbahče već prirastao srcu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Naredni meč Fenerbahče i Edina Džeku očekuje 17. augusta i to u Sloveniji protiv Maribora. U pitanju je revanš utakmica trećeg pretkola Konferencijske lige, a turski tim je u prvom meču slavio s 3:1. Ukoliko potvrdi prolazak dalje, Fenerbahče će u play-offu igrati protiv pobjednika dvomeča Twente - Riga (2:0 rezultat prve utakmice).

Što se tiče turske Süper Lige, Fenerbahče i Edin Džeko će u narednoj utakmici 21. jula na gostovanje kod Samsunspora. 

Top Komentari

Edis_91
Bol je prolazna klasa je vječna⚜️⚜️
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti