Nije samo pobjeda u pitanju - Poseban motiv na današnjoj utakmici ima Edin Džeko
Mauro Icardi je stigao Edina Džeku na listi strijelaca, hoće li se Džeko već danas opet odmaći?

Icardi ga je sustigao

Nije samo pobjeda u pitanju - Poseban motiv na današnjoj utakmici ima Edin Džeko

Eldar Ganibegović

Fenerbahce ce danas ugostiti Adanu Demirspor, a osim pobjede koja je imperativ, poseban motiv imat će kapiten ekipe, bh. napadač Edin Džeko.

U okviru 31. kola turske Super lige danas se u Istanbulu sastaju Fenerbahce i Adana Demirspor. Utakmica je zakazana za 19:30 sati po našem vremenu.

Biti će ovo vrlo bitna utakmica za Fenerbahce. Galatasaray je jučer slavio protiv Hatayspora (1:0) i prvi ja na tabeli s 84 boda, pet više uz meč više.

Dakle, pobjeda je imperativ za tim sa Sukru Saracoglu stadiona želi li održati korak za ljutim gradskim rivalom i ujedno ostati u igri za titulu prvaka Turske nakon 10 godina.

Edin Džeko ima poseban motiv

Poseban motiv na ovoj utakmici svakako će imati i kapiten kluba, Edin Džeko. Bh. napadač se nalazi u trci za epitet najboljeg strijelca lige.

Poznavajući Edina Džeku, svakako možemo reći da je njemu bitniji timski od individualnog uspjega, ali nakon Bundeslige, Serije A i Evropske lige sigurno ne bi bila mala stvar biti najbolji strijelac turske Super lige.

Oglasi

Dijamant je do sada postigao 18 pogodaka u ligi ove sezone, a toliko ima i napadač Galate, Mauro Icardi. Argentinac je jučer postigao pobjedonosni gol na pomenutoj utakmici Galate i Hatayspora.

Ako gledamo broj asistencija, tu je argentinski napadač u prednosti. Icardi ih ima sedam, a Džeko četiri manje. U ovoj trci ne treba zanemariti ni Manaja iz Sivasspora koji ima 15 golova, kao ni Thiama iz Pendikspora koji je na 14.

Edin Džeko golgeterski ozbiljno posti. Posljednji pogodak postigao je još 17. februara u pobjedu Fenerbahcea kod Rizespora 3:1.

Za to vrijeme je Mauro Icardi postigao pet pogodaka u ligi i izjednačio se sa Sarajlijom na vrhu liste strijelaca, a ostaje da vidimo može li se Edin Džeko ponovo odvojiti već danas.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Danas će na teren i Haris Hajradinović koji u isto vrijeme s Kasimpašom gostuje kod Kayserispora. Edin Višća će s Trabzonsporom gostovati kod Konyaspora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi