Slavni klub dugo godina pati za Džekom i sada mu je ponudio platu od četiri miliona po sezoni!

Popularni Dijamant je dobio primamljivu ponudu

Slavni klub dugo godina pati za Džekom i sada mu je ponudio platu od četiri miliona po sezoni!

A. Čaušević

"O budućnosti ću misliti nakon finala Lige prvaka", izjavio je Edin Džeko u srijedu. Već u četvrtak stigla je nevjerovatna ponuda za jednog 37-godišnjaka i popularni Dijamant je u prilici da posljednjim velikim ugovorom u karijeri zaradi odličan novac. 

Edin Džeko bi se od Intera mogao oprostiti na najbolji mogući način - osvajanjem Lige prvaka. Nerazzurri će u subotu, 10. juna, u Istanbulu igrati najprestižniji meč godine, a za rivala će imati Manchester City.

Upravo bi Istanbul mogao biti naredna Džekina destinacija. Živio je u prošlosti u Njemačkoj, Engleskoj, zatim italijanskim najvažnijim centrima dešavanja, Rimu i Milanu, a sad bi mogao biti red na tursku metropolu.

Naime, italijanski list La Repubblica piše da je Džeko dobio ponudu od Fenerbahcea, kluba koji već dugi niz godina želi iskusnog Sarajliju vidjeti u svojim redovima.

"Za tridesetsedmogodišnjeg napadača, kojem krajem mjeseca ističe ugovor s Interom (pregovori o produženu stali su u decembru), iskušenje je veliko. Ako kaže da, glasine filtriraju iz izvora bliskih turskom klubu, mogao bi ostati u Istanbulu nakon finala", piše La Repubblica.

Oglasi

Za Džeku se može reći da je prava Fenerova tiha panja pošto su Turci i ranije pokušavali pokušati angažovati kapitena reprezentacije BiH, a ostaje da se vidi da li će biti tako i ovaj put.

Džeku u svojim redovima želi i Monza predvođena Silviom Berlusconijem i Adrianom Gallianijem. Stari lisci ga ranije nisu uspjeli dovesti u Milan, pa će pokušati u ambicioznog člana Serije A.

Sa druge strane, Džekin maksimalni fokus je na finale Lige prvaka, zasigurno najveću utakmicu u njegovoj klupskoj karijeri.

"Osjećam se dobro, to je najvažnije. Prošle i ove sezone pokazao sam da još uvijek mogu igrati na visokom nivou, a to se na kraju i računa."

"Sad razmišljam o finalu, onda ću razmišljam o budućnosti, ali ponavljam, osjećam se dobro", poručio je popularni Dijamant za BT Sport.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Proteklih sedmica se nagađalo da će Džeko produžiti ugovor s Interom po okončanju sezone, odnosno jedan od uslova je bio plasman u Ligu prvaka.

Nerazzurri su elitno takmičenje izborili kroz Seriju A pa bi klupsko rukovodstvo milanskog kluba trebalo brzo odlučiti da li zadržati Džeku ili ne, pošto je jasno da ostali klubovi sa unosnim ponudama nemaju namjeru gubiti vrijeme.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hamdi kurtes
Odvadite malo,čuj 4 miliona za penzionera.
0 1
karlhajncbrazzzo
Slavni klub, Fenerbahče?! ??
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi