Inzaghi u autobusu izabrao startera za finale Lige prvaka između Džeke i Lukakua!

Italijani najavljajuju ko će igrati

Inzaghi u autobusu izabrao startera za finale Lige prvaka između Džeke i Lukakua!

A. Čaušević

Ekspedicija Intera je od četvrtka navečer u Istanbulu, a čini se da je tokom leta iz Italije u Tursku Simone Inzaghi odlučio ko će biti starteri u finalu Lige prvaka protiv Manchester Cityja.

Interu je ostao još jedan trening pred utakmicu decenije i to na Olimpijskom stadionu Istanbulu gdje će u subotu navečer igrati finale Lige prvaka.

Tokom sedmice Nerazzurri su treninrali u vlastitom trening kampu, a nakon posljednjeg treninga u Italiji jasno je da je Edin Džeko favorit ispred Romelua Lukakua.

Ugledni Sky je izvjestio da je tokom taktičkog dijela treninga Džeko bio taj koji je imao predonost u odnosu na Belgijanca i očekuje se da bude starter.

Pojedini specijalizovani portali koji prate Nerazzurre izvještavaju da je Inzaghi navodno prelomio tokom vožnje autobusom na aerodrom i izabrao Džeku.

Oglasi

Kada je u pitanju startna postava trofejni trener je imao još jednu dilemu, a prednost je opet dao Balkancu pošto je izabrao Marcela Brozovića ispred Henrikha Mkhitaryana.

Ostaje da se vidi da li će nakon posljednjeg treninga Inzaghi promijeniti svoju odluku, ali teško je vjerovati da će doći do eksperimentisanja na 24 sata prije meča sezone.

Džeko je tokom cijele sezone bio starter u najvažnijim Interovim mečevima, posebno u Ligi prvaka i definitivno je zaslužio da igra finale kao starter.

Ukoliko bude starter i zabije gol 37-godišnji Džeko bi postao najstariji strijelac u historiji finala Lige prvaka pošto bi nadmašio dosadašnjeg rekordera Paola Maldinija (36 godina i 333 dana) koji je također zabio u Istanbulu protiv Liverpoola 2005.

Inače, startna postava Nerazzurra bi trebala izgledati ovako: Onana; Darmian, Acerbi, Bastoni; Dumfries, Barella, Brozović, Calhanoglu, Dimarco; Lautaro Martinez, Džeko.

Džekina utakmica protiv Manchester Cityja bi mogla biti posljednja za njega u dresu Nerazzurra jer još uvijek nije produžio ugovor, a Fenerbahce ga mami dvogodišnjim ugovorom vrijednim četiri milona po sezoni. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Imam 37 godina i ovo je moje prvo finale Lige prvaka. Vjerovatno i posljednje, ali nikad se ne zna. Želim u njemu uživati. Imali smo izvrsnu sezonu u Ligi prvaka, malo manje dobru u Serie A, ali osvojili smo kup i superkup pa možemo biti zadovoljni", poručio je Džeko.

"Finale Lige prvaka velika je utakmica za obje ekipe i nevjerovatan je osjećaj u njoj učestvovati. Ne bismo bili tu da nismo zaslužili. Znamo da igramo protiv vjerovatno najbolje ekipe na svijetu. City je favorit i mi moramo dati više od 100 posto od sebe. Lično se osjećam dobro, mislim da mogu još puno dati."

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HarisADP
**** ti dzeko familiju u picku glupu. Sujevjerno ****o. Dzeko hodat ne moze, pasa poslat ne može i sa njim mislis igrat na kontre degenerice
1 4
user1661229300
ImenjačeHarisu pleme ti iz****m,redom sve u čmar
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi