Italijanski novinar otkrio da je Edin Džeko na korak od potpisa za novi klub!

Dijamant seli u Tursku

Italijanski novinar otkrio da je Edin Džeko na korak od potpisa za novi klub!

Endin Čaušević

Edin Džeko će prema svemu sudeći na kraju ovog mjeseca napustiti Inter, a kako stvari stoje već sada je jasno da će Dijamant karijeru nastaviti u Turskoj. To je potvrdio danas i italijanski novinar Matteo Moretto koji je objavio da je Džeko na korak od potpisa za Fenerbahče.

Džeko s Interom ima ugovor do kraja ovog mjeseca i već sada je jasno da od ostanka na Giuseppe Meazzi neće biti ništa.

Bh. napadač je imao na stolu nekoliko ponuda, a izdvaja se ona veoma bogata iz Saudijske Arabije koju je navodno odbio. Već danima se piše o tome da Džeko karijeru nastavlja u Fenerbahčeu i čini se da se sada čeka samo zvanična potvrda.

Džeko se prethodnih godina u nekoliko navrata povezivao s dolaskom u redove turskog velikana, a čini se da će se to sada konačno desiti.

Očekuje se da će Džeko s Fenerom potpisati dvogodišnji ugovor prema kojem će godišnje zarađivati oko pet miliona eura, dok bi trebao dobiti i dva miliona eura bonusa zbog potpisa za ovaj klub.

Oglasi

Da se tu nešto zaista dešava potvrdio je danas i italijanski novinar Matteo Moretto koji je putem Twittera poručio da je Džekin odlazak u Fener sada sve bliže.

"Edin Džeko na korak od potpisa za Fenerbahče", napisao je Moretto putem Twittera, a u komentarima su se navijači Intera već počeli opraštati od Dijamanta i zahvalili su mu se na svemu što je dao za taj klub.

Očekuje se da Džeko već u srijedu otputuje u Istanbul kako bi prošao ljekarske preglede, a zatim potpisao ugovor.

Džeko je trenutno u Zenici s reprezentacijom Bosne i Hercegovine koju sutra očekuje novi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Luksemburga.

Bh. napadač bi dan nakon okršaja na Bilinom polju trebao put Istanbula, a zatim će konačno i na zasluženi odmor nakon veoma duge i iscrpne sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je u prethodne dvije sezone za Inter odigrao 101 utakmicu, zabio je 31 gol i upisao 15 asistencija. Igrao je u karijeri još za Željezničar, Teplice, Wolfsburg, Manchester City i Romu.

U dosadašnjoj karijeri u dresu naše reprezentacije odigrao je čak 128 utakmica i zabio je 64 gola po čemu je apsolutni rekorder.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi