Edin Džeko Turcima otkrio tajnu svog uspjeha

Skroman kao i uvijek

Edin Džeko Turcima otkrio tajnu svog uspjeha

Edmir Škorić

Iako ima 37 godina, reprezentativac BiH Edin Džeko igra sezonu iz snova za Fenerbahče i u 10 utakmica postigao je 10 golova, te je na vrhu liste strijelaca turske Superlige zajedno s Maurom Icardijem.

Navijači Fenera ljetos su slavili dolazak Džeke iz Intera, a Dijamant im je odmah počeo donositi radost. Zabija iz utakmice u utakmicu i kao kapiten Fener vodi prema prvoj tituli od 2009. godine.

Iskusni napadač radi velike stvari za svoj tim, a sada je dao optimističnu izjavu pred derbi s Trabzonsporom koji se igra u subotu.

“Moramo nastaviti niz u utakmici protiv Trabzonspora. Mi ćemo biti ti koji će s terena otići nasmijani uz podršku navijača", rekao je bh. napadač, što je uvjerljiva izjava.

Fenerbahče je odigrao 19 zvaničnih utakmica ove sezone i upisao 19 pobjeda, pa se svi nadaju da će ova nevjerovatna serija pobjeda biti nastavljena i da će Fener pobjedom ostati na vrhu tabele te se dodatno približiti toliko očekivanoj tituli.

Oglasi

Turske novinare zanima i tajna Džekinog uspjeha, a on je kao i uvijek bio skroman i dao je odmjeren odgovor.

"Kada igram kolektivno, posao mi je lakši. Isto tako, ekipa lakše pobjeđuje. Saigrači me uvijek podržavaju. To mi omogućuje da zabijam golove. Ukratko, i moj uspjeh i sjajan niz koji smo postigli rezultat su timske igre", rekao je Dijamant.

I reprezentaciji BiH je potreban takav Džeko, no sada je javnost u BiH zabrinuta jer se ne isključuje mogućnost da uskoro bivši napadač Wolfsburga, Manchester Cityja, Rome i Intera okonča reprezentativnu karijeru.

U novembur nas čekaju mečevi baraža u Ligi nacija i to će nam biti posljednja šansa da odemo na Euro, ali je pitanje hoće li Džeko biti na raspolaganju selektoru Savi Miloševiću.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Reprezentacija me umara. Udaljili smo se od cilja sa našom trenutnom situacijom u grupi. Trenutno gledamo samo ka baražu. Razgovarao sam sa selektorom, možda neću igrati utakmice kvalifikacija u novembru. To me umara".

Džeko je bio na meti kritika kao i većina Ljiljana nakon teškog poraza od Portugala u Zenici, pa je možda i to jedan od razloga što razmišlja o skorijem okončanju reprezentativnog fudbala.

Top Komentari

Marro
Jel im rekao kako na reprezentativnim pripremama pravi teferiće i dječije rođendane a kada mu se kolege pobune on ih otjera Begović Lulić Vedo Sejo Ahmedhodžić...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi