Navijač Fenera objavio snimak iz 88. minute i njime htio da pokaže ko je zapravo Edin Džeko

Obratite pozornost...

Navijač Fenera objavio snimak iz 88. minute i njime htio da pokaže ko je zapravo Edin Džeko

Edmir Škorić

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Edin Džeko (36), s 12 pogodaka na vrhu je liste najboljih strijelaca u prvenstvu Turske zajedno sa Maurom Icardijem.

Iako je doveden prvobitno da zabija golove, što on radi savršeno od početka sezone, Džeko je ipak tip igrača koji gleda isključivo timski uspjeh, a ne vlastiti.

Naravno, svjestan je da kao napadač mora da doprinosi golovima, tih 12 komada je i više nego zadovoljavajuće i za njega i za sve u Feneru, ali ipak navijači su primijetili da je bivši napadač Intera "previše lojalan ekipi".

Tako je jedan od navijača Fenera na društvenoj mreži X objavio video sa nedavnog derbija Bešiktaš - Fenerbahče (1:3). Igrala se 88. minuta, kada je Edin iz napada dotrčao skroz do pozicije lijevog beka, a onda zaustavio opasan napad Bešiktaša i još donio Feneru kontru koja je umalo rezultirala golom.

Oglasi

"Ima veliki osjećaj pripadnosti timu i navijačima, mislim da njegov trud nije uzaludan. 88 minuta, Edin Džeko", stoji u opisu video objave.

Navijači prepoznaju nevjerovatnu borbu Džeke koji sa 36 na leđima igra kao u najboljim danima i ako Fener najzad osvoji titulu, najveće zasluge za to imat će najbolji reprezentativac BiH.

Džeko je bio strijelac i protiv Bešiktaša, a njegova forma ponajviše raduje nas u BiH i selektora Savu Miloševića pred meč polufinala baraža Lige nacija protiv Ukrajine 21. marta.

Podsjetit ćemo da bismo pobjedom izborili finale, koje bi se igralo na Grbavici, a rival bi nam bio Island ili Izrael i tada bismo imali dobru situaciju i veliku šansu da nakon svega na kraju izborimo odlazak na Evropsko prvenstvo koje se narednog ljeta igra u Njemačkoj.

Ako iko zaslužuje da barem jednom na kraju karijere zaigra na Euru, na kojem nikada prije nije ni igrao, onda je to Edin Džeko, ali morat će imati dobru podršku ostatka reprezentativaca jer sam zaista neće moći bez obzira na klasu i sav kvalitet koji posjeduje.

Za kraj godine velika dva spektakla i okršaja Fenera i Galate

Fenerbahče je lider u Turskoj sa 40 bodova, koliko ima i gradski rival Galatasaray, pa nam ne preostaje ništa drugo da uživamo u velikoj borbi za prvaka u Superligi.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Edin će sa Fenerom ugostiti Spartak Trnavu u četvrtak u posljednjoj utakmici grupne faze Konferencijske lige i pobjedom bi najvjerovatnije osigurao plasman dalje. Nakon te utakmice, uslijedit će duel sa Konyasporom u prvenstvu kod kuće, pa gostovanje Kayserisporu, a onda dva spektakularna okršaja sa Galatom za kraj godine.

Prvo će ugostiti ljutog rivala 24. decembra u ligaškom derbiju, a pet dana kasnije odigraće stari rivali utakmicu Superkupa, što će biti prilika da Džeko osvoji prvi trofej otkako je stigao u Tursku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi