Fener objavio zvanične vijesti o povredi Edina Džeke

Dobre vijesti za navijače turskog kluba

Fener objavio zvanične vijesti o povredi Edina Džeke

Samir Mlaćo

Povreda Edina Džeke nije ozbiljnije prirode i sada su to potvrdili i iz njegovog kluba.

Džeko se osjetio probleme nakon evropskog meča sa Spartak Trnavom, a iz kluba su odlučili da se sve nedoumice riješe magnentnom rezonancom.

Na kraju je ista pokazaal da se radi o lakšoj povredi donjeg dijela desnog stopala.

Iz Fenera su naveli da sada kreće Džekin oporavak, te da će se on ubrzo naći na terenu. To sigurno neće biti sutra kada Fener igrati kod Kayserispora, ali ono što je najvažnije za klub jeste da će biti spreman za vikend kada je veliki derbi sa Galatasarayom.

Kapiten Fenera i bh. reprezentacije biće spreman za taj meč i sigurno će predvoditi napad.

Džeko u proteklom periodu nije imao mnogo povreda, iako je u poznim igračkim godinama. Ipak, veliki je profesionalac tokom cijele karijere i to se potvrdilo.

Oglasi

Kapiten Fenera zaista blista, ima 12 pogodaka u Superligi i sa Maurom Icardijem dijeli prvo mjesto liste strijelaca, a njegov tim se nalazi na vrhu tabele sa istim brojem bodova kao Galatasaray.

Džeko se sjajno snašao u Turskoj i sigurno je mnogo sretan i zadovoljan. Ove sezone u svim takmičenjima na 16 utakmica upisao je 21 pogodak te dodao i sedam asistencija.

Sve to govori da je očekivanja itekako opravdao i u Feneru su sa razlogom sretni.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Fener se nada trofeju u prvenstvu ove sezone, a zanimljivo da će protiv Galate igrati i pet dana poslije prvenstvene utakmice. To će biti susret Superkupa i prva prilika da bh. kapiten podigne trofej u Turskoj.

U Super ligi Turske bio je kratki prekid prvenstva zbog napada predsjednika Ankaragucua na sudiju meča, ali sada se sve nastavlja. Fener je lider i ima 40 bodova, kao i Galata, dok ostali klubovi gube korak za njima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi