Stigle vijesti koje čeka cijela Turska: Edin Džeko će biti spreman za Galatasaray!

Turski mediji otkrili

Stigle vijesti koje čeka cijela Turska: Edin Džeko će biti spreman za Galatasaray!

Endin Čaušević

Turski mediji objavili su danas zabrinjavajuće informacije nakon što je Edin Džeko propustio trening Fenerbahčea i morao je da napravi dodatne preglede zbog problema s povredom. Satima se čekao nalaz magnetne rezonance, a sada je konačno poznato šta se dešava.

Džeko se nije pojavio jutros na treningu Fenerbahčea što je izazvalo paniku navijača ovog kluba pred utakmice sezone protiv ljutog rivala Galatasarayja.

Mediji u Turskoj objavili su da Džeko ima problema s povredom i da mora uraditi magnetnu rezonancu što nije davalo baš optimizam navijačima Fenera koji su se bojali da je njihov najbolji igrač ozbiljnije povrijeđen.

Džeko je već danas u pratnji ljekarskog tima Fenerbahčea uradio potrebne preglede, a navijači Fenerbahčea satima su strepili od konačnog nalaza.

Međutim, turski mediji donose odlične informacije i kako stvari stoje Džeko nije ozbiljnije povrijeđen, te će Dijamant gotovo sigurno biti spreman za utakmice protiv Galatasarayja.

Oglasi

Turski Fotospor piše da su rezultati Džekinog pregleda poznati i da nije u pitanju ozbiljnija povreda, te da je riječ o samo oteklini na nozi koju je iskusni bh. napadač zadobio prije nekoliko dana na meču protiv Spartaka iz Trnave.

Dakle, riječ je o lakšoj povredi zbog koje Džeko neće dugo izbivati s terena i kako stvari stoje propustit će samo gostovanje Kayserisporu koje očekuje Fenerbahče u srijedu u okviru 17. kola Superlige.

Džeko bi mogao biti spreman i za tu utakmicu, ali u Fenerbahčeu ne žele ništa rizikovati i Ismail Kartal je već odlučio da bh. napadač neće biti u sastavu i da će biti pošteđen.

Naravno, cilj je da Džeko bude spreman za najveći turski derbi između Fenerbahčea i Galatasarayja koji se igra već u nedjelju sa početkom u 17 sati. Fotospor piše da nema dileme da će bh. napadač biti na terenu od prve minute što su za navijače Fenera odlične vijesti.

Oglasi

Zanimljivo da će Galatasaray i Fenerbahče samo pet dana kasnije ponovo odmjeriti snage i to u sklopu finalne utakmice turskog Superkupa.

Ovaj meč igra se u Saudijskoj Arabiji 29. decembra s početkom u 18:45 sati u na KSU stadionu u Riyadhu, te bi Džeko obje utakmice trebao biti na raspolaganju Kartalu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Džeko je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 21 meč u svim takmičenjima za Fenerbahče, dao je čak 16 golova i dodao još sedam asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi