Situacija nije dobra: Džeko na magnetnoj rezonanci, uskoro rezultati

Propustio današnji trening Fenera

Situacija nije dobra: Džeko na magnetnoj rezonanci, uskoro rezultati

Samir Mlaćo

Bh. reprezentativac Edi Džeko nalazi se u sjajnoj formi u Feneru, no sada su se javili problemi.

Naime, Džeko će na dodatne preglede zbog povrede, a danas je propustio trening svog kluba.

To su potvrdili turski mediji te navode da je urađena magnetna rezonanca i biće jasnije o kakvoj se povredi radi, odnosno da li je povreda ozbiljnije prirode.

"Situacija će biti jasnija sutra", prenijeli su turski mediji.

Nije poznato o kakvoj se povredi radi, no bio bi to veliki udarac za Fener ukoliko Džeke ne bude u narednim utakmicama spreman da nastupi.

Poznato je da je prvenstvo u Turskoj prekinuto zbog žestokog napada predsjednika Ankaragucua Koca na sudiju, te su iz Saveza brzo reagovali. Ipak klubovi se vrijedno spremaju, te čekaju nastavak sezone koji će se prema svemu sudeći desiti u srijedu.

Oglasi

Kada je Džeko u pitanju, on se u Fenerbahčeu sjajno snašao. Prije samo par dana postigao je dva pogotka u pobjedi nad Spartakom iz Trnave te oborio novi rekord turskog nogometa.

Završivši utakmicu s dva pogotka, 37-godišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine postao je najstariji igrač koji je dvaput postigao pogodak u utakmici jednog turskog kluba u Evropi.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Računajući i evropske mečeve, Džeko je ove sezone postigao 16 golova na 21 utakmici, te ima i sedam asistencija. Podsjetimo da je bez odštete stigao ljetos kao slobodan igrač nakon što je napusto Inter.

Istovremeno se piše da bi mogao napustiti Tursku te se vratiti u Italiju, ali teško je očekivati da bi Fener pristao na bilo kakvu ponudu. Džeko je već na zalasku karijere i osjeća se lijepo u Turskoj, a i navijači Fenera ga mnogo cijene i poštuju.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Podrska Dzeki, ko ga ne voli nadam se da ce mu sapun ispasti u zatvoru
1 0
hamdi kurtes
Stare kosti polako izdaju,oprosti se dok si zdrav.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi