Šta to radi Džeko? Dok se Fenerbahce predstavlja kao žrtva, sudija je sinoć bio slijep pored očiju!

Nije ništa poduzeo

Šta to radi Džeko? Dok se Fenerbahce predstavlja kao žrtva, sudija je sinoć bio slijep pored očiju!

Admin Čaušević

Tokom cijele sezone Fenerbahce se uglavnom predstavlja kao žrtva, čak i prijeti istupanjem iz lige, međutim da li je to u praksi zaista tako? Jedna scena sa utakmice protiv Adana Demirspora govori mnogo toga.

Fenerbahce je na kraju ubjedljivo pobijedio Adanu Demirspor sa 4:2 te nastavio mrtvu trku sa Galatasarayjem za titulu prvaka. Jedan od strijelaca je bio i Edin Džeko.

Ipak, nakon utakmice Džeko se u centru pažnje našao zbog jedne druge situacije i to ispred gola gostiju kada je popularni Dijamant imao pune ruke posla.

Naime, dok se ukazivala pomoć golmanu Adane navijači Fenerbahcea su na teren bacali raznorazne predmete kako bi dodatno povrijedili čuvara mreže gostiju.

U tom trenutku ispred gola je došao Džeko koji je počeo kupiti predmete i bacati ih van terena, dok je glavni sudija meča sve nijemo posmatrao.

Dok bi se u normalnim okolnostima tražilo da se poduzmu određene mjere ili jedan od predmeta dostavi delegatu kako bi se sve moglo zavesti u zapisnik Arda Kardesler je djelovao poput slučajnog prolaznika.

Oglasi

Tekuća fudbalska sezona u Turskoj je poprilično haotična i generalni dojam je da ljudi zaduženi za fudbal u toj zemlji izgubili kontrolu.

Navijački incidenti su brojni, klubovi protestvuju i prijete istupanjem iz lige kao što je to slučaj u Fenerbahcea, dok je bilo slučajeva i da predsjednici klubova fizički napadaju sudije.

Istina nervozi i tenzijama su doprinijele i same sudije koje vrlo često donose skandalozne pogotovo u korist Fenerbahcea ili Galatasaraya koji vode mrtvu trku za titulu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Do kraja prvenstva je za istanbulske rivale ostalo po sedam utakmica od kojih je jedan međusobni duel na kojem će domaćin biti Galatasaray. Taj susret će na neki način i odlučiti prvaka. Lavovi ispred Kanarinaca trenutno imaju dva boda prednosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi