Objava turskog novinara o Džeki tjera suze na oči: "Zahvaljujući njemu..."

Veliki igrač i veliki čovjek je bh. napadač

Objava turskog novinara o Džeki tjera suze na oči: "Zahvaljujući njemu..."

Edmir Škorić

Edin Džeko je jedan od onih igrača koji nikada ne odustaju, neko ko je preko trnja stigao do zvijezda i neko kome se divi cijela planeta. Možda to najbolje pokazuje objava turskog novinara nakon što je "shvatio" da bh. reprezentativac napušta njegovu zemlju i nakon samo jedne sezone odlazi iz Fenerbahčea.

Džeko je prve fudbalske korake napravio na bosanskohercegovačkim kaljužama. Igrao je za Željezničar, a često osporavan dobio je šansu u Češkoj. Onda je krenuo njegov nevjerovatan fudbalski put. Otišao je u Njemačku kod Felixa Magatha i ispisao historiju u Bundesligi, gdje je dobio titulu najboljeg strijelca i naslov Bundeslige koji se i danas prepričava.

Kasnije će otići u Manchester City, tamo postati junak i osvojiti titulu, pa u Romu, Inter, a zatim doći u Fenerbahče. Svi ti klubovi imali su sreću da u napadu imaju jednog majstora kakav je Džeko, ali i velikog lidera.

Očito je došlo vrijeme za novu promjenu u karijeri Sarajlije, koji namjerava put Splita sa porodicom. Još uvijek se vode pregovori, ali navodno je jako blizu poptisa za Hajduk. Ugledni turski novinar Ogulcan Akce, koji radi za tamošnji SportsDigitale, najbolje je opisao Džeku u objavi na društvenim mrežama, s kojom se očito htio rastati od bh. napadača.

"Ne znam je li službeno, ali htio sam zahvaliti ovom posebnom čovjeku. Imam 28 godina, vidio sam samo Hooijdonka koji ima takav utjecaj i na terenu i izvan njega. S mojom sviješću i mislima danas, bilo je izvrsno iskustvo svjedočiti svakom koraku Edina Džeke na terenu, uživo i na ekranu.
To mi je proširilo perspektivu i horizonte na centarfore.

Oglasi

Zahvaljujući njemu naučio sam drugačije gledati na naše analize i usavršavao se. Napravio je onoliko koliko tijelo od 37/38 godina može dominirati terenom. Bio je jako iscrpljen, ali nije odustajao. Posebno sam se divio heat mapu svake utakmice jer je ovaj čovjek s lakoćom pokrivao svaki dio terena, pa tako i kazneni prostor.

Sam je pridonio 32 gola i pomogao nekolicini svojih prijatelja da imaju sezonu karijere. Učinio je da se njegovi prijatelji osjećaju ugodno posvuda, na terenu i izvan njega. Te sedmice je svog saigrača, za kojeg je vidio da je malo uznemiren ili da mu ne ide dobro, odveo van na večeru i posebno se brinuo o njemu (to osobno znam).

Ne znam koliko se učinkovitost može dobiti od takvog kapitena. Bilo je to spajanje koje se trebalo dogoditi mnogo ranije, ali dogodilo se ovaj put. Pokušali su ih izlupati s ponekom utakmicom, kritizirali ih, ali opet nisu uspjeli. Objašnjavat ću do jutra, ali dopustite da završim ovdje. Opraštam se s beskrajnim poštovanjem, sa željom da ovog čovjeka jednog dana vidim pod krovom kluba, u odijelu. Volim te brate..." napisao je novinar iz Turske.

Ove riječi najbolji su pokazatelj osobnosti Edina Džeke, kojeg jednostavno ne možete da mrzite, a i zašto bi?

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U prošloj sezoni Džeko je postigao 21 ligaški gol uz šest asistencija, ali na njegovu žalost, nije bilo dovoljno da se osvoji toliko čekana titula, pošto je Galatasaray završio na prvom mjestu.

Nakon neuspješne sezone bez trofeja, Fener je za trenera doveo Josea Mourinha, koji je navodno dopustio Džeki da preseli u Split, a Dijamant će na vrućem Poljudu pod vodstvom Gennara Gattusa pokušati da donese Splićanima prvi naslov još od 2005. godine.

Top Komentari

Oblivion
Ma i kamen bi zaplakao. Suze niz leđa hahahah
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi