Džeko ponašanjem na treningu raspametio navijače, a nedugo nakon toga vijesti koje (ni)je želio čuti

Pala odluka?

Džeko ponašanjem na treningu raspametio navijače, a nedugo nakon toga vijesti koje (ni)je želio čuti

Edmir Škorić

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Edin Džeko, gotovo svakog prijelaznog roka bude predmet novinarskih špekulacija, a tako je i ovog ljeta. Iako ima ugovor sa Fenerbahčeom, uveliko ga se "seli" iz Turske.

Džeko je prošlog ljeta stigao u Fenerbahče kako bi donio dugoočekivanu titulu u ovaj dio Istanbula. Dao je Edin sve od sebe, bio pravi lider na terenu i prvi strijelac tima, ali nije bilo dovoljno. Fener je ostao i bez titule i bez svih trofeja za koje se borio.

Agilna uprava Fenerbahčea odlučila je hitno reagovati, pa Ismaila Kartala zamijeniti Joseom Mourinhom, a sada se očekuje da Portugalac krene da pravi tim po svojoj potrebi. Odmah se postavilo pitanje da li u istom ima mjesta za Džeku...

Edin je u centru glasina o mogućem transferu u Hajduk. Navodno je igrač spreman da ode u Split, gdje je i kupio kuću.

S druge strane, postoji teorija da je Edin odlučan ostati u Turskoj kako bi ispuno obećano i donio titulu klubu koja se čeka već jako dugo.

Oglasi

U međuvremenu, mnogo toga se pita Jose Mourinho, a nakon današnjeg treninga Turci su donijeli vijesti koje Edin vjerovatno (ne) želi čuti.

Naime, navodi se da je Mourinho već donio odluku da sezonu krene bez Džeke, sa mlađim napadačem, a ko bi to bio, za sada nije poznato. No, sve informacije koje nam dolaze iz lijepe Turske uvijek morao uzimati s rezervom jer često to bude samo plod novinarske mašte.

A Edin kao Edin, radi sa grupom na pripremama, ne obazirući se na sve ono što se oko njega dešava i piše. Dijamant je trenirao sa onim igračima Fenera koji nisu na Euru i koji su ranije počeli pripreme za novu sezonu.

U jednom trenutku bh. golgeter je zaustavio trening, te saigračima "naredio" da odu do navijača da im daju autograme i fotografiraju se zajedno.

Oglasi

To nije dugo trajalo, ali još jednom je Džeko pokazao i da je lider na terenu, ali i da je čovjek velikoga srca koji želi svima da udovolji.

Vidjet ćemo hoće li na kraju udovoljiti hiljadama Splićana koji bi dali sve da ga vide u 'bilom' dresu. Špekuliše se da bi zajedno s njim mogao da dođe i Ivan Rakitić, a ako uzmemo u obzir da su tu Josip Brekalo, Ivan Perišić i Marko Livaja, bit će zaista uzbudljivo na mečevima Hajduka, a Poljud će gorjeti više nego ikad prije.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Naravno, ne treba zaboraviti da je na klupi legendarni Italijan teške naravi, Gennaro Gattuso, a sportski direkor nekadašnji saigrač Džeke Nikola Kalinić.

U Splitu stižu još topliji dani, ali na Poljudu bi temperatura mogla doseći nezapamćene visine ako se pojave Edin i Ivan...

Top Komentari

Karinjo1981RA
Koliko naivan mora neko biti da misli da ce Dzeko u Hajduk? Sto, da se bori za drugo mjesto u HNL-u i igra za 10 puta manje pare nego u Americi, Kini, Saudiji, Emiratima itd. Eventualno u Zelju moze doci da se oprosti, mada ne vjerujem da ce i to. Kakav crni Hajduk jbt
2 0
user1675926959
Kako su mi novinari ogadili našeg dijamante nevjerojatno.Džeko je legenda Bh fudbala al sjašite malo s njim!!!Šta koga briga gdje će u 39 godini ???Pušite o mlađim nadama (ako ih uopšte više i imamo)pustite Džeku da ostane legenda koja je najviše dala ovoj zemlji a nemojte gaditi više momka
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi